Activiteiten voorjaar Comenius Lijstersingel

juli 2015

Je zit op school om te leren, van elkaar en met elkaar, in school, buiten school en na school. Elke week ontvangen ouders en leerlingen een digitale nieuwsbrief met terugblikken op activiteiten en een planning voor de komende twee weken. Daarbij kun je ons ook vinden op facebook! Comenius Lyceum Capelle en Comenius Mavo Capelle posten zeer regelmatig foto's en nieuwtjes.

Puf! Wat is het warm tijdens de laatste lessen van dit schooljaar. Maar wel gezellig met o.a. een high tea en een ijsje met je mentorklas!
 
 

Pre-havo certificaat

De leerlingen van PH3a hebben donderdag 2 juli tijdens een speciale bijeenkomst het certificaat pre-havo  ontvangen uit handen van hun mentor. 25% van de leerlingen is reeds gestart met het mavo-traject; zij doen in mei 2016 eindexamen mavo. 75% van PH3a start in augustus in havo-4. Daarmee zijn we zeer tevreden over de resultaten van onze pre-havo leerlingen én ouders. Hun coaching is van groot belang bij het pre-havo traject.

 
Piñatas
Donderdag hebben de leerlingen van havo2 hun laatste s.o. Spaans van dit jaar gemaakt. Woensdag moeten alle cijfers ingeleverd zijn en is de laatste ‘lesdag’. Om het jaar op een leuke manier af te sluiten, zijn de leerlingen na de s.o. begonnen met het maken van piñatas. Het maken van piñatas is een Mexicaanse traditie. Het zijn geknutselde figuren die gevuld worden met snoep. Woensdag slaan we de piñatas kapot en luiden we de vakantie feestelijk in. Hieronder alvast wat piñatas in progress.
  

Piñatas: hoe liep het af?  Woensdagochtend zijn de piñatas gevuld en stukgeslagen door de leerlingen van havo2.  Vooral in h2b werd er flink gesnoept! Felices vacaciones y hasta agosto.

18 juni 2015

Buma Music Academy

Rianne Smorenburg, Judith Cornelisse, Lorenzo Seijmonson en Merel Lelieveldt,  leden van de band Part Of The Furniture van het Comenius College, konden het haast niet geloven, toen ze hoorden dat ze door waren naar de finale van de Buma Music Academy woensdag 24 juni in Amsterdam.

Zij hebben met het thema “Licht” een liedje geschreven dat “Into the light” heet. Samen met zeventien andere deelnemers maken zij die dag uit wie zich de Beste Schoolact van 2015 mag noemen. Leona Philippo begeleidt onze school als Music Master. Om deel te nemen aan deze muziekwedstrijd stuurden de leden van Part Of The Furniture vanuit hun excursie in Boedapest hun clip in. Nu ze zijn geselecteerd, hebben ze de kans op te treden op het grote podium van een bomvol Q Factory in Amsterdam.

De genomineerden treden in de finale op voor een jury met o.a. Sven Hammond en DJ Billy The Kit. Daarnaast krijgen de leerlingen workshops van Roel van Velzen, Ares,  Maxime Barlag (Mister and Mississippi) en Dennis van Leeuwen (Kane)

12 juni 2015

Team Mathematics Challenge 2015

 

On the 4th of June 2015 2 pupils from TTO year 1 (Dylan & Jasper) and 2 pupils of TTO year 2 (Leanne & Laura) went to the Team Mathematics Challenge 2015 (TMC) together with their maths teacher miss Den Besten. They arrived at the school where the contest was held in Breukelen at 10 o’clock. After that they had to wait for the actual challenge begun.

In the first round there were basic math questions as they would be in the homework. Next up there was a round of crossnumber, which is like a crossword puzzle except with numbers. The thing that made it harder was that your team was split up in 2 pairs and you were only allowed to communicate through the teacher (who was a complete stranger).After that there was the hardest round of all, The shuttle. Again your team was split up into 2 pairs. This time every pair had 2 questions each but you needed to have the outcome of the other’s question to calculate yours. The final round was the relay. Again the team was split up into 2 pairs and we had to run to each other to get questions. After all we finished 32nd out of 39 contestants.

IBC-certificaat voor leerlingen havo4  Aan de leerlingen die in de eerste helft van dit schooljaar hebben deelgenomen aan het IBC-project is donderdag een certificaat uitgereikt.

Ondanks het feit dat er dit schooljaar geen reguliere IBC-klas havo4 was, hebben deze leerlingen toch een dusdanige bijzondere prestatie geleverd dat de landelijke organisatie van het IBC besloten heeft een certificaat te verstrekken. De leerlingen hebben een virtueel bedrijf opgestart en zijn in december naar Durham, Engeland afgereisd om een aantal dagen mee te draaien op de Ferryhill Business School. Ze hebben in het Engels hun bedrijven gepresenteerd en samengewerkt met de Engelse leerlingen aan een innovatief product binnen het thema ‘light’.

Onze leerlingen hebben niet alleen voor Economie aan dit project gewerkt, ook voor CKV en maatschappijleer. Zo werden in Durham opdrachten uitgevoerd in de kathedraal, de universiteit en in het (winkel-)centrum. De leerlingen die er donderdag niet konden zijn, kunnen hun certificaat komen ophalen bij mw. Twilt.

Uitreiking boekhouddiploma’s IBC

Afgelopen dinsdag legden onze IBC-leerlingen uit havo 5 hun laatste eindexamen af. Daarna werden ze verwacht in hun oude vertrouwde IBC-lokaal om hun boekhouddiploma’s in ontvangst te nemen. We zijn erg trots op alle leerlingen die dit diploma behaald hebben. De leerlingen kregen naast hun officiële boekhoudresultaten ook hun certificaat voor deelname aan het hbo-traject bij Inholland waaraan ze eerder dit jaar hebben deelgenomen. 

Wat een feest voor examenkandidaten!

Donderdag 23 april zijn de laatste klassikale lessen afgerond voor de examenkandidaten. Alle leerlingen hebben een uitgebreide instructie ontvangen. ‘s Avonds was het tijd om te feesten: een fantastisch examengala in het Zalmhuis. Leerlingen werden met prachtige auto’s tot aan de rode loper gebracht. Iedereen zag er prachtig uit. Op facebook CMC en CLC staan een paar impressies.

 

Plugged muziekavond

Op onderstaande link kunt u nog meer foto’s van de plugged muziekavond van donderdag 9 april vinden. 

 

 

Stadswandeling

Alle leerlingen uit klas 2 hebben een indrukwekkende stadswandeling door Rotterdam achter de rug. Onder leiding van een echte gids hebben de leerlingen met eigen ogen de wederopbouw van Rotterdam na het bombardement op 14 mei 1940 kunnen aanschouwen. Ze hebben ook een bezoek gebracht aan het oorlogs- en verzetsmuseum. 

Paasviering

Theatergroep Switch verzorgde een fantastische paasviering door het paasverhaal te plaatsen in de huidige tijd. Het verhaal van de kruisiging werd gepresenteerd in een live show met getuigenverklaringen, live verslaggevers en een interactief element: de leerlingen konden hun mening geven met hun mobieltje.

Zie facebook CMC en CLC voor videobeelden.

Cultuur

Pre-havo 3 werkt aan het kunstproject "Be connected", een gezamenlijk initiatief van de vestigingen Lijstersingel en Nieuwerkerk

« ga terug