Comenius Rotterdam globaland, oefenen met politiek

september 2014

Simulatiespel Globaland is leerzaam, vakoverstijgend en spannend

Leerlingen Comenius Rotterdam oefenen met politiek en bestuur

Je eigen land besturen, effectief samenwerken, politieke vraagstukken oplossen, mondiale problemen aanpakken – niets gaat de enthousiaste leerlingen uit klas 1 en 2 van Comenius Rotterdam boven de pet. Ze speelden vol hartstocht het simulatiespel Globaland, en namen het in groepen tegen elkaar op.


Globaland is een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. Het duurt twee dagen en overstijgt de grenzen van de gebruikelijke schoolvakken. Gedurende vijf spelrondes besturen leerlingen in groepjes een land in een virtuele wereld, Globaland geheten. In dat land is van alles mis. Er is bijvoorbeeld slecht onderwijs, er zijn geen goede wegen en het milieu is vervuild. De groepjes voeren allerlei praktische opdrachten uit zoals een filmquiz, een estafetterace en een toneelopdracht. Met deze opdrachten kunnen ze Globa's, de munteenheid in Globaland, verdienen om hun land te verbeteren.


De landencompetitie werd gewonnen door de leerlingen van de International Business School, die als groep hun land het beste wisten te regeren. Met tot gevolg: een tevreden bevolking, een groep uitblinkers in het samenwerken en als prijs een dag lasergamen!

« ga terug