Leerlingen Vakcollege Mens & Dienstverlenen behalen tweede plaats bij vakevent!

april 2015

De leerlingen klas 2 van het Vakcollege Mens & Dienstverlenen hebben meegedaan aan de landelijke wedstrijd, georganiseerd door de Vakcollegegroep.

De opdracht luidde als volgt:"Anno 2014 zijn er veel doelgroepen die het minder goed hebben. Mensen zijn hun werk kwijtgeraakt of hebben te maken met bezuinigingen in de zorg.
In deze activiteit ga je iets extra’s organiseren voor een doelgroep die het minder goed heeft. Jij bedenkt wie hiervoor in aanmerking zou kunnen komen en wat je zou kunnen gaan doen."
Vol enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag. Eén van de groepjes, bestaande uit: Naomi Slingerland, Georgio Boerenbrink, Jolien Baljeu, Quincy de Nijs, Anne-Ruth van Velzen en Judy van Velzen, heeft een high tea georganiseerd voor de bewoners van Pniel, een zorgcentrum in Kralingen.
In de motivatie die ze aangeleverd hebben stond: "Wij vinden dat dit onderwerp heel belangrijk voor ons is, wij willen dat de ouderen ook een thuis gevoel hebben.
Wij willen deze cliënt een top dag geven omdat deze mensen dat gewoon echt verdienen". 
Op de docentenbijeenkomst van het vakcollege bleek dat deze kanjers tweede van Nederland geworden zijn.
Wij zijn als school supertrots op deze bevlogen leerlingen die dit voor de ouderen die afhankelijk zijn van de zorg, georganiseerd hebben.
 

« ga terug