Metalent en Goflex nu ook Vrienden van het Comenius Vakcollege Techniek

oktober 2014

Leerlingen hebben meer kansen op de arbeidsmarkt dankzij samenwerking met bedrijven

Dit nieuwe schooljaar is nog maar net gestart of het Comenius Vakcollege Techniek kan melden dat zijn bedrijvenkring ‘Vrienden van het Comenius Vakcollege Techniek’ is uitgebreid met twee grote spelers  in de markt: Metalent en Goflex. Met hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst beloven deze bedrijven om het Vakcollege te ondersteunen, en bevestigen ze zelf ook voordeel te willen behalen aan deze opleiding. De bedrijvenkring telt nu tien leden.
Dankzij de nieuwe samenwerkingspartners hebben leerlingen op het Comenius Vakcollege Techniek nog meer kansen bij het vinden van een baan na afloop van hun opleiding.
 
De nieuwe bedrijven stellen zich voor
Metalent werkt nauw samen met onderwijsinstellingen en bedrijven in de metaal, zodat theorie en praktijk binnen de opleiding goed op elkaar aansluiten. Metalent helpt leerlingen bij het vinden van de opleiding die bij hun past, het kiezen van de werkplek waar ze het naar hun zin hebben en bij hun verdere ontwikkeling. Leerlingen zijn bij Metalent in dienst voor de duur van hun opleiding.
Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek, dat naast stageplekken leer-werktrajecten aanbiedt in de techniek, samen met ROC’s. Jongeren die via een leer-werktraject hun diploma's halen en tegelijkertijd een vak leren in de echte praktijk hebben een streepje voor:  ze hebben karakter en doorzettingsvermogen, weten wat werken is en wat daarbij komt kijken. Kortom, voor werkgevers de ideale nieuwe medewerkers.
Naast de genoemde bedrijven zijn vertegenwoordigd in de bedrijvenkring:
  • CableTech bv (ICT, bekabeling, telecom) uit Krimpen aan den IJssel 
  • Scheepswerf IHC Merwede
  • Scheepswerk Hollandia
  • Luijten Verwarming uit Lekkerkerk
  • Rook & Zn B.V. (pijp- en draadbeugels) uit Krimpen aan den IJssel
  • Timmerbedrijf J.B. Verloop uit Capelle aan den IJssel
  • Visser & van der Hell Loodgietersbedrijf uit Rotterdam
  • Machinefabriek Van der Waal uit Krimpen aan de Lek
 

 

« ga terug