Sponsoractie Urubamba

juni 2015

  

Sponsoractie

De sponsorloop op dinsdag 7 juli wordt gehouden voor de stichting Urubamba.
Deze stichting zamelt gelden in voor leefgemeenschappen die onder minimale omstandigheden leven. Verspreid en moeilijk bereikbaar in het Andesgebergte ondersteunt de Stichting Urubamba de Quechua-bevolking op gebied van  onderwijs, voeding en gezondheidszorg.
Voor ons is het vaak onvoorstelbaar als je hoort hoe de leefomstandigheden van deze bevolkingsgroep zijn. Vaak verstoken van meest elementaire voorzieningen. Kinderen gaan ’s ochtends vaak zonder eten op pad en lopen soms twee uur om bij school te komen. En daar zijn de kinderen nog blij als ze naar school mogen!
In de aanloop naar de sponsorloop zal in de klassen aandacht besteed worden aan de omstandigheden daar en aan wat wij op een vrij simpele manier voor de kinderen (en hun ouders) kunnen betekenen. We hopen dat met de opbrengst van deze actie weer wat projectdoelen gerealiseerd kunnen worden. We denken daarbij dan bijvoorbeeld aan: aanleg van toiletten, een warme maaltijd per dag, schoolmeubilair, een waterdicht dak op de school, potloden en papier, enz.
En stilletjes hopen we dat onze leerlingen, als ze begrijpen onder welke omstandigheden kinderen daar leven, een andere kijk op hun eigen situatie krijgen.

Voor meer informatie www.stichtingurubamba.nl

LInk naar filmpje over stichting Urubamba

« ga terug