Wethouder geeft startsein Do-It!

april 2015

Wethouder Josien van Cappelle gaf donderdag 23 april in sporthal de Lijster het startsein voor het project Do-It. Dit deed de wethouder door het eerste exemplaar van het speciale lesboekje te overhandigen aan mevr. T. Naber, docente en projectcoördinator Do-It van het Comenius College.

 

Bij dit gezamenlijke project van Sportief Capelle en het Comenius College gaan de leerlingen van het Vakcollege Mens & Dienstverlenen gericht bezig met verschillende aspecten van een actieve en gezonde leefstijl. De Do-It lessen worden met speciale opdrachten gekoppeld aan de reguliere theorie- en gymlessen op school. Daarnaast vult Sportief Capelle het project aan met extra clinics van Capelse sportverenigingen en nemen de scholieren tweemaal deel aan een fitheidstest. De eerste test was donderdag aansluitend aan de start van het project. De uitslagen hiervan houden de scholieren bij in een speciaal hiervoor door Sportief Capelle ontwikkeld leefstijlpaspoort.
Antoine Brandenburg, manager Sport en Bewegen bij Sportief Capelle, is blij met de inzet van het Comenius College als samenwerkingspartner “Als Sportief Capelle zetten wij ons in om de inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen, dit mede in relatie tot een gezonde en actieve leefstijl. Dit kunnen we als Sportief Capelle zeker niet alleen en hebben om in dit geval de jongeren te bereiken het onderwijs ook hard nodig. De goede samenwerking met in dit geval het Comenius College is dus voor ons erg waardevol. Al snijdt het mes natuurlijk aan twee kanten, aangezien verschillende onderzoeken ook aantonen, dat voldoende sport en bewegen positief bijdraagt aan de leerprestaties op school”.
Docente T. Naber ziet nog een mooi voordeel van het project “Deze leerlingen volgen de richting Mens & Dienstverlenen en zullen wellicht later vanuit hun beroep zich ook bezighouden met aspecten van een gezonde leefstijl. Het project Do-It biedt ze ook nog eens een mooie inkijk in hetgeen er beroepsmatig komt kijken bij het vanuit dienstverlening inzetten op een gezonde leefstijl”.
 

« ga terug