Onderwijs

 

 

 

 

Joany Krijt, algemeen directeur: 

Als ik denk aan onderwijs, dan denk ik aan maximale ontwikkeling, aansluiten bij de talenten van de leerling, vertrouwen en internationalisering. Deze uitgangspunten vind ik belangrijk om terug te vinden bij het Comenius College. Wij hebben als Comenius College veel oog voor de internationale wereld waarin we leven en waar de kinderen van nu een grote rol in krijgen. Door onze tweetalige opleiding, onze International Business College en door de module versterkt Engels op de mavo bereiden we onze leerlingen voor op deze toekomst.
Of b.v. de pre-havo voor leerlingen die een mavo+ advies hebben en zo alsnog binnen vijf jaar een havo diploma kunnen halen. Wat mij als rector vooral opvalt is dat het Comenius College onderwijs geeft dat aansluit op de talenten van de leerlingen. Houdt je van sport?
Dan kies je voor de Sportfocus op het Comenius in Rotterdam. Heb je een technisch talent?
Dan is Tech+ zeker iets voor jou! Ga je naar het vmbo, maar weet je nog niet welke richting bij jou past? Dan ga je naar Veelzijdig Vakkundig en weet je na 4 jaar precies welke vervolgopleiding bij jou past. En weet je al dat je de technische of de kant van mens en dienstverlenen op wilt, dan kun je direct terecht op onze vakscholen. Zo wordt school niet alleen belangrijk, maar ook gewoon leuk. Bij het Comenius College word je gezien en krijg je vertrouwen.
Samen met onze vakkundige en enthousiaste docenten zetten we ons daar voor in.
De betrokkenheid van ouders zoals b.v. met onze ouderacademie is daarbij een waardevolle aanvulling.

 Daar gaan we samen voor. Daar geloven wij in!

 

Op onze website vindt u veel informatie over het Comenius College, christelijke scholengemeenschap voor tweetalig onderwijs, atheneum, havo, mavo en vmbo om jou en u een zo goed mogelijk beeld geven van de vele mogelijkheden op de zes vestigingen van onze school. Een school met talent voor talent, waar mensen zich kunnen ontwikkelen en hun ambities kunnen waarmaken.'

Lees hier over de missie en visie