Update corona: Heropening scholen

Geachte ouder/verzorger,

Na het pinksterweekend is het zover. Onze schoolgebouwen mogen weer ‘heropend’ worden vanaf 2 juni. Hoewel we nog niet terug kunnen naar het ‘normaal’ van voor 15 maart jl. zien we ernaar uit om onze leerlingen weer op school te kunnen begroeten. We zijn benieuwd naar hoe het met hen gaat en hoe ze de afgelopen periode beleefd hebben. We gunnen het onze leerlingen om hun medeleerlingen weer eens te ontmoeten en te spreken.

Al onze scholen zijn de afgelopen dagen druk in de weer geweest met de inrichting en organisatie van de ‘anderhalvemeterschool’. De capaciteit van de scholen zal voorlopig nog beperkt zijn. Afhankelijk van de grootte van de school en het schoolgebouw zijn er door de schoolleiding concrete plannen ontwikkeld waarover u inmiddels geïnformeerd bent. In veel gevallen zal dat een combinatie zijn van fysiek onderwijs in school en het afstandsonderwijs zoals we dat tijdens de schoolsluiting opgestart zijn. Het zal voor de leerlingen ook in deze nieuwe fase wel weer even wennen zijn. Tot en met 8 kilometer van de school wonend met eigen vervoer naar school en niet met het OV, verder dan 8 km van school wonend dan mag in onze regio het OV gebruikt worden. Looprichtingen in de school, geen catering, handen wassen, pauzes in lokalen, docenten die tijdens de leswissel van lokaal wisselen, allemaal zaken in school die anders zullen zijn dan hoe het was.

Ik heb er vertrouwen in dat onze medewerkers er samen met de leerlingen ook onder deze nieuwe omstandigheden er het beste van zullen maken. Ik wens leerlingen en u als ouder/verzorger veel succes en sterkte bij de afronding van dit bijzondere schooljaar dat we niet snel zullen vergeten.

 Met vriendelijke groet,

E. Dekker
Algemeen Directeur

Om onze leerlingen op de heropening van onze scholen voor te bereiden hebben wij onderstaande video gemaakt:

 Meer informatie en de richtlijnen van het RIVM kunt u hier terugvinden.