Comenius schaakt weer!

december 2018

Na de succesvolle serie schaaklessen en het spannende slottoernooi van vorig jaar, zijn we op donderdag 15 november weer begonnen met schaken.

Een aantal nieuwe gezichten voegde zich bij een aantal oude bekenden, zodat we ook dit jaar weer een leuke jonge club schakers hebben. Dit jaar kunnen we wel spreken van schaken 2.0, schaken in een nieuw jasje. Waar we vorig jaar nog speelden met het materiaal wat al enige tijd door de school gebruikt werd, spelen we dit jaar met nieuwe, officiële wedstrijdstukken en –borden van de KNSB. Ook zijn we overgestapt van een analoge naar een digitale schaakklok.

Met nieuw materiaal, maar met hetzelfde fanatisme, begaven de schakers zich naar het schaaklokaal. We zijn het nieuwe schaakseizoen gestart met een snelschaaktoernooi. De een wilde zich opnieuw bewijzen, de ander had nog iets goed te maken. Voor even leken tweedeklassers op ervaren schaakveteranen die opnieuw de strijd met elkaar aangingen. Zij keken echter op van het niveau van de schakers uit klas 1. Vriend en vijand werden verrast door Marloes, die in de eerste schaakmiddag direct alle aandacht naar zich toetrok door al haar partijen te winnen. Niet alleen door de 100%-score, maar zeker ook door haar overtuigende spel, zullen haar tegenstanders de volgende keer erg op hun hoede moeten zijn. Dit belooft veel spektakel voor de schaakmiddagen die nog volgen!
 

« ga terug