kampioenen schaakcompetitie

juli 2018

Kort na de kerstvakantie zijn we op het Comenius Beroepsonderwijs begonnen met... Schaken! "Dat is toch voor oude mensen?" en "Is dat niet saai?" waren vragen die nogal eens naar voren kwamen. Toch waagden zes dappere leerlingen uit klas 1 een poging en kwamen langs op de allereerste schaakmiddag. Deze middagen bestonden meestal uit een stukje uitleg, wat oefenopgaven en vervolgens een partijtje spelen. Nadat deze leerlingen enthousiast aan hun medeleerlingen verteld hadden dat ze het zo naar hun zin gehad hadden, besloten nog eens twee leerlingen om zich bij het schaakgezelschap aan te sluiten. Hiermee kwamen we op een totaal van acht schakers, een mooi aantal om een competitie mee te starten!

Het was leuk om te zien hoe fanatiek de schakers waren. Uiteindelijk werd er niet meer alleen op donderdagmiddag geschaakt, maar ook steeds vaker op de vrijdag. En ook de pauzes werden regelmatig gebruikt om nog eens een schaakbord op tafel te leggen. Elke uitslag werd netjes genoteerd en de tussenstand was bij het binnenlopen van de school haast niet te missen. Het bleek spannend tot op de laatste speelmiddag. De verschillen waren klein en eigenlijk waren er 4 (!) spelers die allemaal het kampioenschap nog konden winnen. Uiteindelijk was het Jadion die in een zinderende finale overtuigend liet zien dat hij de beste was dit jaar: gefeliciteerd! Een knappe tweede plaats was er voor Amro, die na een eerste verliespartij een schitterende comeback maakte. De derde plaats ging naar Louis, die een tijd lang de titelfavoriet leek.
 
Nadat bekend was geworden hoe het eindklassement eruit zag en wie er dus een podiumplek bemachtigd hadden, kon er worden overgegaan op de prijsuitreiking. Zo werden de drie heren onder sportief applaus van de overige schakers en aanwezige toeschouwers gehuldigd met een mooie beker. Zo werd Jadion de CBC Schaakkampioen 2017-2018 en is hij volgend jaar de titelverdediger. Daag jij hem uit?!

« ga terug