spannend, hè…

Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best een grote stap. Natuurlijk helpen we je met deze grote stap! Na acht jaar basisschool zal het even wennen zijn: niet meer de hele dag dezelfde juf of meester voor de klas, maar elk uur een ander. Ook krijg je les in verschillende lokalen. En wat dacht je van al die nieuwe vakken? Met een lesrooster. Maar maak je geen zorgen: op het Comenius  maken we die stap een stuk kleiner.
Elke klas heeft een mentor. Een mentor is eigenlijk het beste te vergelijken met de meester of juf die je nu op de basisschool hebt. Bij de mentor kun je terecht voor allerlei vragen. Elke week krijg je het vak Leefstijl van je mentor. Naast een mentor heb je ook een juniormentor. Dit is een leerling uit de derde klas, die het leuk vindt om jou wegwijs te maken op onze school. Een nieuwe school, nieuwe leraren, een kluisje, een lesrooster.

voel je thuis

Om je sneller thuis te laten voelen beginnen we het jaar met een introductie-programma. In dit  programma leer je je klasgenoten goed kennen, maar ook het schoolgebouw en de mensen die er werken.
In oktober ga je een paar dagen op kamp. Zo raakt de hele klas snel aan elkaar gewend. Ook is dit de manier om nieuwe vrienden te maken.