Comenius Mavo

Leren

Mavo Nieuwerkerk wil je graag aan de hand nemen en je helpen steeds zelfstandiger met de leerstof om te gaan. Je leert leren; op welke manier kan ik die toets voorbereiden, hoe leer ik van de dingen die niet goed gingen? Je docenten ondersteunen je ook bij het leren nemen van je eigen verantwoordelijkheid voor je schoolwerk. Excursies dragen bij aan het ervaren van de dingen die je leert. Cultuur is ook heel belangrijk; je weet maar half hoe leuk dat is! Je kunt eindexamen doen in het vak tekenen!

Toekomst

Als leerling op het Comenius College ben je geïnteresseerd in je medemens, in de dingen die je leert. Het is belangrijk dat je jezelf leert kennen; waar ben ik goed in, hoe kan ik die talenten inzetten bij mijn studie en de voorbereiding op een MBO-opleiding of havo? Vanaf het tweede leerjaar oriënteer je je op sectoren die aansluiten bij je wensen en interesses. Een arbeid oriënterende stage in leerjaar 3 draagt ook bij aan goede keuzes voor jouw toekomst.

Het fijne aan Mavo Nieuwerkerk is ook dat je op Comenius College goede doorstroommogelijkheden hebt. Als je zo goed presteert dat je naar havo mag, ken je de school al goed en hoef je niet naar een andere school.