HuiswerkklasGratis huiswerkklas op drie middagen

Onze school staat elke dag open voor enthousiaste leerlingen die het prettig vinden om in een rustige omgeving buiten de lesuren om te werken aan huiswerk en projecten.Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag is er een huiswerkklas op onze vestiging Rotterdam. De huiswerkklas is voor leerlingen uit de eerste, tweede en derde klas. Deze leerlingen kunnen gratis naar de huiswerkklas komen. De leerlingen maken hun huiswerk onder begeleiding van een onderwijsassistente en stagiaires. De derdejaars pedagogiek studentes trainen de leerlingen op het plannen en leren van hun huiswerk. In het lokaal  van de huiswerkklas staan computers, waarop de leerlingen kunnen werken. Ook kunnen ze vragen stellen aan de begeleiders over hun huiswerk.

Open Leer Centrum

De leerlingen kunnen ook hun huiswerk maken in het Open Leer Centrum (mediatheek) van de school. Deze is iedere schooldag open tot vijf uur. Het is een onderwijsruimte binnen onze school waar leerlingen in groepjes, maar ook individueel aan het werk kunnen met opdrachten. Er staan computers waaraan gewerkt kan worden, er kunnen naslagwerken worden geraadpleegd en natuurlijk kunnen er boeken worden geleend.

De onderwijsassistente is in het OLC aanwezig om vragen te beantwoorden. Op deze manier bieden we onze  leerlingen niet alleen een veilige, maar ook een uitdagende leeromgeving!