Comenius College Rotterdam Financiële wandeling IBS

november 2017

Tijdens de laatste periode stonden geld, de recente financiële crisis en 12 gebouwen die de geschiedenis van Amsterdam ook vandaag nog tot leven laten komen, centraal in onze lessen. Hoog tijd dus om op donderdag 12 oktober Amsterdam ook daadwerkelijk een bezoekje te brengen.

Stipt op tijd, om 8.15 uur, kwamen onze leerlingen aan op school. Stuk voor stuk waren ze gekleed volgens de etiquette van IBS, d.w.z. een witte blouse of hemd met daarbij een blauwe stropdas of sjaaltje. Een half uurtje later was het tijd om op de bus te stappen die ons in ruim anderhalf uur naar Amsterdam zou brengen. Na een korte pitstop bij het station voor een drankje en/of toiletbezoek, konden we starten met de financiële wandeling. De leerlingen zelf fungeerden als ware gidsen. De voorbereidingen die ze van tevoren hadden getroffen, wierpen hun vruchten af. Bij elk van de 12 historische gebouwen gaven de leerlingen zelf een degelijke en serieuze uitleg. De wandeling leidde ons ook langs de Dam. Daar was het tijd voor wat anders: gedurende een half uur kregen de leerlingen de tijd om elk minimaal twee mensen te interviewen en dit interview ook op te nemen.

 

Die interviews afnemen was lang niet zo gemakkelijk als vooraf gedacht: Amsterdam bleek overspoeld door toeristen die geen kennis hadden van het Nederlands, en vele Nederlandstaligen waren behoorlijk gehaast. Na een pauze om te eten, ging iedereen er opnieuw hard tegenaan. Met hier en daar wat extra ondersteuning van de docent en/of medeleerlingen, zijn ALLE leerlingen erin geslaagd 2 interviews af en te nemen!

 

Na een lange rit (maar liefst ruim 2 uur!) arriveerden we om 17.45 uur terug op school. Wat een geslaagde dag was het: alle leerlingen hebben echt hun beste beentje voor gezet! Nu op naar de presentaties aan de ouders op 31 oktober!

« ga terug