Comenius College Rotterdam bezoek Tweede Kamer Den Haag

november 2017

Voor het tweede jaar op rij gingen de leerlingen van het tweede leerjaar IBS aan de slag met allerlei opdrachten rondom Prinsjesdag. De uiteenlopende opdrachten waren onderling gelinkt door de vraag: waarom zijn de keuzes die politici maken ZO belangrijk voor onze economie?

Deze module bestond vooral uit samenwerkingsopdrachten die de leerlingen in tweetallen uitvoerden. De tweetallen die samengesteld werden voor het verwerken van hoofdstuk 2, verschilden bovendien van diegene die al bestonden uit hoofdstuk 1. Niet enkel samenwerken met vrienden/vriendinnen vormde bovendien een belangrijke extra uitdaging. De docent stimuleerde hen steeds om juist te gaan samenwerken met mensen waar ze nog nauwelijks samenwerkervaring mee hadden.

Deze manier van werken heeft bij sommige leerlingen uitstekend werk opgeleverd. Leerlingen kwamen erachter dat samenwerken met iemand die je minder vaak spreekt in de klas, soms ook heel goed werk kan opleveren. Naast de gevarieerde praktische en digitale opdrachten, presenteerden de leerlingen ook 2x zelf. Ook de presentaties werden in tweetallen afgewerkt. De beoordeling gebeurde telkens op precies dezelfde manier zodat leerlingen zelf hun eventuele vooruitgang konden vaststellen.

Een bezoek aan Den Haag was een mooie afsluiter voor deze periode. Te voet trokken we naar het Binnenhof waar we een rondleiding kregen met daarbij wat extra informatie over de werking van ons politieke systeem en de linken met het belastingstelsel. Een geweldige meevaller was het dat net op die dinsdag 10 oktober het regeerakkoord tussen vier politieke partijen rond was. We waren getuige van de eerste presentatie van dit regeerakkoord aan de Tweede Kamer. Wat een happening was het!

Na een succesvolle dag, waarin zowel leerlingen als docenten onder de indruk waren van alle gebeurtenissen, reden we om 15.30 uur terug richting Kromhoutstraat. Als eindopdracht hebben onze leerlingen nog een filmpje gemaakt van de dag. De resultaten mogen er zijn! Binnenkort terug te zien op de site.

« ga terug