Leerlingen van vwo 5 naar Toulouse voor internationaliseringsproject

december 2018

In het kader van het project Internationalisation Management in Schools was er van 9 t/m 14 december een bijeenkomst op onze partnerschool in Toulouse, Frankrijk. Mevrouw Schuurman, docente Frans en ondergetekende zijn samen met vier leerlingen uit V5 daar naartoe geweest.

Uiteraard was het best wel een beetje spannend vooral, want de gele hesjes waren flink in de weer geweest , ook in Toulouse. Noah Rogaar, Quint Negele, Nidera Blokland en Arelette Paul hebben er gelukkig nauwelijks iets van gemerkt en hebben een uitstekende week op de school en in hun gastgezin doorgebracht. Leerlingen van de Spaanse, Litouwse en Poolse partner school waren ook aanwezig.

De school uit Sint Maarten zou op zaterdag aankomen helaas werd dit afgeraden door de autoriteiten. Zij konden dus niet aanwezig zijn. Onze leerlingen hebben deelgenomen aan een fototour door Toulouse, aan workshops hoe plots te veranderen in een boek of film en hebben naar aanleiding daarvan ook sketches opgevoerd.

Er stond ook een hele dag op het programma bij het Space center in Toulouse. Zo konden we onder andere de Ariane raket zien. De hele week zat redelijk vol en aan het eind van het bezoek sloeg de vermoeidheid best wel toe. Toen we op vrijdagavond naar het vliegveld gingen bleek ons vliegtuig netjes op tijd geland te zijn. Helaas wilde de sluis maar niet passen aan de Airbus en moesten de aankomende passagiers meer dan een uur in het vliegtuig wachten. Dat betekende grote vertraging voor ons en we misten dus onze aansluiting in Parijs. Dat betekende een extra nacht in de Lichtstad. 

Gelukkig werden we netjes geholpen door Air France en kwamen in een prima Campanile hotel terecht waar we zowaar nog aan het diner konden. Het betekende de volgende dag wel om 5.00 uur opstaan om de vlucht van 7.10 uur te halen. Dit ging gelukkig allemaal zonder problemen en rond 8.30 uur stonden we op Schiphol waar de ouders al stonden te wachten. Een bewogen einde van een uitstekende week!

Niek Bogaard,

Coördinator internationalisering

« ga terug