Comeniusleerlingen naar Lepradorp in Vietnam

oktober 2018

In april hebben vier bovenbouwleerlingen van het Comenius Lyceum Capelle, te horen gekregen dat zij met vier leerlingen van het Zuider Gymnasium (een Calvijnschool uit Rotterdam) mee mogen naar een lepradorp en een lepraziekenhuis in Vietnam. De acht leerlingen zijn tot op het bot gemotiveerd om veel voor verstoten leprapatiënten te kunnen betekenen. Tijdens hun reis zien zij met eigen ogen wat lepra is, wat het met de mensen doet en wat de Leprastichting voor leprapatiënten doet.

In april hebben vier bovenbouwleerlingen van het Comenius Lyceum Capelle, te horen gekregen dat zij met vier leerlingen van het Zuider Gymnasium (een Calvijnschool uit Rotterdam) in oktober mee mogen naar een lepradorp en een lepraziekenhuis in Vietnam. Mw. Twilt en dhr. Euser gaan als begeleiders mee.

De acht leerlingen zijn tot op het bot gemotiveerd om veel voor verstoten leprapatiënten te kunnen betekenen. Tijdens hun reis zien zij met eigen ogen wat lepra is, wat het met de mensen doet en wat de Leprastichting voor leprapatiënten doet.Zo helpen ze mensen met een handicap met eten en drinken en maken met behulp van een tolk een praatje met hen.

In de werkplaats  leren zij hoe allerlei hulpmiddelen op maat gemaakt worden en gaan zij daar zelf ook mee aan de slag. Dit schooljaar worden door de Vietnamgangers verschillende acties op de scholen georganiseerd om geld voor de leprabestrijding te verkrijgen.

Zo willen we met behulp van de leerlingen twee jaar lang financieel zorgen voor het materiaal dat in heel Vietnam nodig is om speciale sandalen voor leprapatiënten te maken. Door het dragen van goed schoeisel krijgen leprapatiënten geen beschadigingen aan hun gevoelloze voeten en kunnen handicaps worden voorkomen.




 

« ga terug