De leerling medezeggenschapsraad (LMR)

Over de LMR

De LMR is een groep van 5 leerling die mee vergaderen met de MR. Wij houden rekening met wat juist het beste is voor de leerlingen bij een nieuw verandering in het onderwijs of een nieuw wet van de overheid. Wij stemmen voor alle leerlingen in het algemeen. De schoolleiding luistert goed naar wat wij te zeggen hebben en probeert met ons een zo goed mogelijke school te creëren.

Wie zitten er in de LMR?

Ik ben Carthago Vlug en dit jaar ben ik de voorzitter van de LMR. Ik doe mijn best om de andere leden te motiveren en ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat wij doen. Ik zit momenteel in VWO 6 van het tweetalige onderwijs en zit dus in mijn examenjaar. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten en met vrienden te praten.

Ik ben Roxanne van der Graaf, nieuw in de LMR. De LMR sprak mij aan, omdat ik me kan inzetten voor de belangen van de leerlingen. Binnen de LMR houd ik me bezig met de social media (samen met Tess) en met het plannen van activiteiten. Ik zit in mijn eindexamenjaar van het vwo. In mijn vrije tijd hockey ik graag en spreek ik met vriendinnen af.

Ik ben Tess Barbier en dit is mijn eerste jaar in de LMR. Ik vind het belangrijk de stem van de leerlingen te vertegenwoordigen en wilde daarom graag in de LMR. Binnen de LMR hou ik me vooral bezig met de social media (samen met Roxanne) en met de communicatie met andere scholen (samen met Mirthe). Ik heb verder geen specifieke rol binnen de LMR dus ik help de andere leden bij hun toegewezen taken waar het kan. Ik zit momenteel in 4 VWO. In m’n vrije tijd hockey ik of doe ik leuke dingen met vrienden.

Ik heet Djoulynson Klein Paste, ik zit in CV5B en zit sinds vorig jaar in de LMR. Je zou me kunnen herkennen van foto's op Instagram, Kersttoneelstukjes of gwn van via vrienden. Verder ben ik erg sociaal en wil ik graag helpen als je ergens mee zit, schoolzaken of andere zaken. Wat dat is maakt niet uit. Ten slotte heb ik zeer genoten van de afgelopen periode in de LMR en ben ik ook blij verrast over wat we allemaal al bereikt hebben en nog gaan bereiken.

Ik ben Daan van Woerkens, ik ben de veteraan van de LMR. Ik zit in v6 (na 7 jaar) en dat maakt me ook veteraan van de school. Dit is nu mijn 3e jaar in de LMR en ik vind het heel tof om de positieve veranderingen van de afgelopen jaren meegemaakt te hebben. Ik ben ooit bij de LMR gegaan omdat ik vond dat er te weinig naar de leerling geluisterd werd. Ik ga over de communicatie binnen de school. Ook heb ik een kritische kijk op de zaken en ben ik niet op mijn mondje gevallen als het om vergaderen gaat.

Ik ben Mirthe van der Linde, ik ben dit jaar nieuw in de LMR. Daan vertelde mij over de LMR en het sprak mij meteen erg aan. Ik vind de stem van de leerlingen erg belangrijk en vind het dus fijn om mij hiervoor in te zetten. Tess en ik doen samen de communicatie naar en met de andere locaties. Ik zit in 4 havo en doe IBC.

Moet de schoolleiding naar de LMR luisteren?

Ja! De leerlingenraad heeft een reglement en daarmee gaat ze werken. Dus de leerlingenraad en de schoolleiding moeten gaan samenwerken en naar elkaar luisteren.

Kan ik me aanmelden voor de LMR?

Ja, dat kan zeker! Aanmelden doe je door te mailen naar lmr@comenius.nl

Vragen over de LMR?

Mailen kan altijd naar: lmr@comenius.nl