Leerlingenraad

De vestiging Lijstersingel van het Comenius College heeft een nieuwe leerlingenraad. De vestiging had al langer klankbordgroepen die werkten per afdeling, maar nu ook een echte leerlingenraad die werkt voor de hele vestiging.

Wat is een leerlingenraad?

Een leerlingenraad, wat is dat? Een leerlingenraad is een groep leerlingen uit de mavo, havo en het vwo die samen de schoolleiding adviseren over de vestiging! Zij gaan opkomen voor jouw belangen en voor jouw problemen. De leerlingraad kan over alles gaan spreken dat over de hele vestiging gaat. Dus bijvoorbeeld de koffieautomaten, de lestijden/pauzes en de sfeer!

Wie zitten er in de leerlingenraad?

In de leerlingenraad zitten leerlingen uit de mavo, havo en het vwo (klas 3 t/m 6). Dus iedereen werkt samen! De leerlingenraad is een idee van leerlingen zelf. Wel wil de schoolleiding dit heel erg graag, omdat zij ook naar leerlingen wil luisteren. Voor de leerlingen uit klas 1 en 2 bestaat er een speciale klankbordgroep die extra goed samenwerkt met de leerlingenraad.

Waarom is er een leerlingenraad?

Omdat leerlingen een echte stem verdienen en die in de leerlingenraad gaan krijgen!

Moet de schoolleiding naar de leerlingenraad luisteren?

Ja! De leerlingenraad heeft een reglement en daarmee gaat ze werken. Dus de leerlingenraad en de schoolleiding moeten gaan samenwerken en naar elkaar luisteren.

Kan ik me aanmelden voor de leerlingenraad?

Ja, dat kan zeker! Aanmelden doe je door te mailen naar LRlij@comenius.nl.

Vragen over de leerlingenraad?

Mailen kan altijd naar: LRlij@comenius.nl

Reglement leerlingenraad Lijstersingel.pdf