Sportfocus Comenius Rotterdam


Bewegen is gezond…Maak het dus ook leuk!


Je hoort het heel vaak in het nieuws maar hoe komt het nu dat de jeugd van Rotterdam en de rest van Nederland te weinig beweegt. Veel kinderen kampen  op jonge leeftijd al met lichamelijke klachten. Het is zo dat je  letterlijk “lekkerder in je vel zit” als je gezond leeft en voldoende aan beweging toe komt. Om tot bewegen te komen en vooral ook te blijven is  motivatie het sleutelwoord, je moet iets doen waar je zin in hebt en wat je leuk blijft vinden. Het zal dan minder moeite kosten om het vol te houden. Leerlingen plezier laten hebben in bewegen en leerlingen veel verschillende sporten laten beleven is ons doel. Dan zal je er ook op lange termijn het meeste positieve effect van hebben.

HAVO MAVO lessen Sportfocus
De Sportfocus is mogelijk op HAVO en MAVO niveau binnen Comenius Rotterdam. De leerlingen die hiervoor kiezen zullen gezamenlijk 2 extra lesuren in de week een Sportfocus-les krijgen. Deze les wordt altijd door een sport expert gegeven. In deze lessen wordt met een jaarprogramma gewerkt waarin naast extra bewegen ook les wordt gegeven in gezondheid, teamwork, Micro-teaching , sportvoeding, trainingsopbouw en demonstraties.
 
 

Sportfocus-dagen
Een aantal keer per jaar wordt er een Sportfocus dag gehouden, dat zijn momenten waarop de leerlingen uitgedaagd worden met bijzonder sporten. Ook kan het zijn dat we een bezoek brengen aan een sportieve instelling. Zo wordt er  in het eerste leerjaar geschaatst, is er een zelfverdediging  en  snorkel clinic. Deze lessen worden door professionals gegeven. Daarnaast bezoeken we het Albeda College voor een dagje “proef studeren” we bezoeken de Kuip voor een rondleiding en het bijwonen van een training en we nemen deel aan de jaarlijkse 5 kilometer prestatieloop van het Albeda College. Als spannende afsluiting gaan we aan het einde van het jaar Body boarden, flow boarden en tuben (vorm van raften) in Zoetermeer.
Met de Sportfocus richten we ons dus op de sportieve en actieve leerling die naast het studeren op school veel behoefte heeft aan bewegen. Door de leerling op deze sportieve wijze te motiveren hopen we dat te gebruiken in de totale  motivatie gedurende de tijd dat ze hier op school zullen zijn. De dingen die je binnen de sportlessen leert kun je heel goed toepassen in het onderwijs. Denk maar aan op tijd komen, je aan de regels houden, inzet tonen, samen kunnen werken.
Maar ook durven uitblinken en je sterke kanten kunnen ontwikkelen.
       
MBO
Voor die leerlingen die in de toekomst naar de Sport en Bewegen opleiding of de ALO zouden willen gaan hebben we goede contacten met het MBO.  Door middel van Sportfocus worden ze  extra goed voorbereid op deze vervolgopleiding.
We doen het op de Rotterdamse, daadkrachtige manier, met focus op sport. We zien er naar uit veel te leren, veel leerlingen te ontvangen en met elkaar successen te vieren!