Open dagen

In het schooljaar 2017/2018 zijn er meerdere momenten waarop u als ouder met uw zoon of dochter op bezoek kunt komen om een goed beeld te krijgen van het Comenius College.

  • 14 november 2017: Open Lesavond
  • 16 januari 2018: informatieavond pre-havo en tweetalig onderwijs
  • 18 en 25 januari 2018: Early learners
  • 31 januari 2018: Open Dag
  • 14 febuari 2018: meeloopmiddag
  • 22 februari 2018: Open Dag Light

 

Open lesavond
Op woensdagavond 14 november is er een Open Lesavond, waarop u samen met uw zoon of dochter uit groep 8 welkom bent. Ouders krijgen op deze avond uitleg over hoe het Comenius Lyceum in elkaar zit en welke mogelijkheden er zijn. Daarna is er voor de ouders de mogelijkheid om vragen te stellen. Uw zoon of dochter volgt op deze avond twee proeflessen van verschillende vakken. De avond begint om 19.00 uur, vanaf 18.45 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.
U kunt zich voor deze avond aanmelden door te mailen naar clc@comenius.nl, met de naam van uw zoon of dochter en uw adresgegevens.

Informatie-avond tto + pre-havo
Op dinsdagavond 16 januari 2018 is er een informatieavond over twee specifieke opleidingen op het Comenius Lyceum: het tweetalig onderwijs en de pre-havo. Tijdens deze avond kunt u meer informatie krijgen over de inhoud van deze opleidingen.
Vanaf 18.45 uur staat er koffie, thee en limonade klaar en om 19.00 uur begint het programma. De avond over tweetalig onderwijs vindt plaats in het Lyceumgebouw aan Lijstersingel 18, de avond over de pre-havo vindt plaats in het Mavogebouw aan Lijstersingel 10.

Early learners
De Early learners zijn bedoeld voor leerlingen die interesse hebben in tweetalig onderwijs. Op de donderdagen 18 en 25 januari 2018 zijn deze leerlingen 's ochtends welkom op het Comenius College om alvast twee ochtenden kennis te maken met tweetalig onderwijs. Inschrijving voor deze dagen verloopt via de juf of meester van de basisschool. Leerlingen die zich hebben ingeschreven worden op deze donderdagen om 08.15 uur verwacht in het Lyceumgebouw aan Lijstersingel 18.

Open dag
Op woensdagmiddag 31 januari 2018 is de Open dag op alle vestigingen van het Comenius College. Tijdens deze Open dag kunt u meer informatie krijgen over de opleidingen die het Comenius biedt, maar ook over bijvoorbeeld zorg en buitenlesactiviteiten. Van 15.00 tot 20.00 uur bent u van harte welkom om samen met uw zoon of dochter een kijkje te komen nemen.

Meeloopmiddag
Twijfelt uw zoon of dochter na het bezoeken van de Open dag nog of het Comenius College bij hem of haar past? Dan is het handig om op 14 februari 2018 nog een keer op school langs te komen voor een meeloopmiddag. Tijdens deze middag worden er meerdere proeflessen van ongeveer 25 minuten aangeboden voor leerlingen uit groep 8. Om 13.30 uur verzamelen de leerlingen in het Lyceumgebouw aan Lijstersingel 18, waarna om 13.45 uur de eerste les begint. De lessen duren tot 15.30 uur.
U kunt uw zoon of dochter opgeven voor deze meeloopmiddag door een mail te sturen naar clc@comenius.nl. Wilt u in deze mail de naam en de adresgegevens van uw zoon of dochter zetten?

Open Dag Light
Heeft u de Open Dag gemist, maar wilt u de school toch nog even van binnen bekijken? Dan bent u van harte welkom op de Open Dag Light op donderdag 22 februari. Op deze dag presenteren alle vakken zich op kleine schaal. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen en een rondleiding door het gebouw te krijgen. De Open Dag Light vindt plaats in het Junior Lyceum en duurt van 17.00 tot19.00 uur.