Vakcollege Techniek

Het vakcollege Techniek is een opleiding voor leerlingen die graag technisch bezig zijn.

Leren door te doen
Bij het Vakcollege Techniek leer je vooral door zelf bezig te zijn. Al vanaf de eerste klas kun je 10 lesuren per week werken aan je technische vaardigheden bij het vak techniek en vakmanschap. In het praktijklokaal werk je aan werkstukken en opdrachten. Veel werken met je handen dus, maar je moet ook weten wat je doet. Daarom krijg je van de leraren ook lessen in theorie aan de hand van digitale boeken. Je leert ook digitaal tekenen en ontwerpen. Je ontwerp kan vervolgens levensecht afgedrukt worden met onze 3D printer.

Om de praktijk goed te leren kennen ga je op stage bij bedrijven waarmee het Vakcollege Techniek samenwerkt. Technische vakmensen komen ook naar onze school voor gastlessen over technische beroepen.

VMBO & MBO
In het eerste jaar van het Vmbo ontdek je waar je talent voor hebt en welke beroepen je leuk vindt. Vanaf leerjaar 2 kies je een profiel dat bij jou past.
Op het Vakcollege techniek kun je kiezen voor het profiel, Produceren, Installeren & energie en het profiel, Bouwen, Wonen & interieur. Vanaf leerjaar 3 loop je stage en doe je ervaring op in de technieksector. In leerjaar 4 werken we al samen met het MBO, haal je je Vmbo-diploma en ben je goed voorbereid op je technische vervolgopleiding.