Visie op onderwijs


Bij het Comenius College vinden we drie dingen heel belangrijk:

1. Kwalitatief goed onderwijs, gegeven op een manier die bij jou past
2. Aantrekkelijke lessen, waarin je wordt uitgedaagd om op te letten en aan het werk te gaan
3. En een cultuur waarin we omzien naar elkaar; we letten op elkaar en zorgen voor elkaar.


Deze drie onderdelen zien we op verschillende plekken en met verschillende woorden terug in ons schoolplan.  Wij denken dat je pas echt goed kan leren als je de mogelijkheid hebt om een keuze te maken voor het onderwijs dat bij jou past.Iedere leerling is bij Comenius uniek
Dus niet alleen het niveau dat je het beste aankunt (vmbo, mavo, havo of vwo), maar ook de talenten die jij als mens hebt. Het leren wordt makkelijker als je het ook leuk vindt. 
Daarnaast vinden we het belangrijk dat je gezien wordt. Niet alleen dat we zien hoe het met je gaat, maar ook dat wij weten wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Daar hebben we jou voor nodig.
Want de verantwoordelijkheid voor een goede leerhouding ligt bij ons allebei. Wij zijn verantwoordelijk voor goed onderwijs, aantrekkelijk onderwijs en onderwijs dat past bij jouw manier van leren.
Jij bent er verantwoordelijk voor dat je goed je best doet en dat je het aangeeft als je iets anders van ons nodig hebt. Dit lukt je niet meteen, maar daar helpen we je bij.
Het Comenius College is een scholengroep met zeven scholen: vier mavo’s, twee vmbo's  waar je op basis- en op kaderniveau les kunt krijgen en één lyceum waar havo/vwo gegeven wordt.
Op het lyceum kun je ook kiezen voor de Engelstalige variant (tto) zowel voor havo maar ook voor vwo. Iedere school heeft zijn eigen kleur en profiel, zodat je ook binnen het Comenius College kunt kiezen voor de school die bij jou past.
Deze en nog meer doelen staan beschreven in ons schoolplan. 'Samen werken we aan het beste onderwijs voor elke leerling.'

Het Comenius College, waar je kunt zijn wie je bent, en worden wat jij wilt.


Eric Dekker,
algemeen directeur