Alumni

Informatie voor oud medewerkers en oud leerlingen. De ervaring leert dat oud-leerlingen en medewerkers geïnteresseerd blijven in het reilen en zeilen van het Comenius College (en haar voorgangers Koningin Wilhelmina Mulo, Da Costa Mavo, Prins Willem van Oranje School, Het lage land, LTS de Brug en LHNO de Schakel). 
Om betrokken te blijven bij het Comenius College is deze pagina opgezet met het laatste nieuws voor deze groepen en/of activiteiten.

Heeft u als oud medewerker een (mail)adres)  wijziging?  boek de geschiedenis van het Comenius College
Geef het door via mail@comenius.nl

Geschiedenis van het Comenius College

Het Comenius College is in zijn huidige vorm onstaan in 1994.  De geschiedenis van het Comnenius College is door Huib Neven, voormalig vestigingsdirecteur, bescheven in een prachtig boek. 
De school is een werkplaats.

De voorloper van Comenius begon op 1 september 1965 als dependance van het Henegouwerplein. In 1971 kwam toestemming om in Capelle aan den IJssel een zelfstandige scholengemeenschap op te richten. De nieuwe scholengemeenschap kreeg de naam Comenius.
De school groeide binnen 5 jaar uit tot 1200 leerlingen. Ook in het RoCa-gebied (Rotterdam Noord-Oost/Capelle) ontkwam men niet aan de fusiegolf.
In 1994 gingen Comenius, Het Lage Land, de Da Costa-mavo, de Schakel, de Brug, de Prins Willem van Oranje-mavo en de Koningin Wilhelmina-mavo op in het nieuwe Comenius College.

logo's scholen voorlopers Comenius College 

                         

Reünie 2014
 
Het Comenius College heeft op vrijdagmiddag 14 november 2014 een reünie voor (oud-) medewerkers van alle zes vestigingen en hun rechtsvoorgangers gehouden.  Niet alleen de medewerkers van het Comenius College maar ook  (oud) docenten en onderwijsondersteuners van De Brug, De Schakel en de Da Costa Mavo uit Capelle aan den IJssel en de Christelijke Mavo Het Lage Land uit Rotterdam-Alexander waren van harte welkom.

 

 

 

 

 

 

 
 

Van deze gebeurtenis is een foto-herinnering gemaakt die u hier kunt bekijken.