Naar de brugklas...


Groep 8 is een bijzonder jaar. Een mijlpaal in je leven. Afscheid nemen van de basisschool, met vaak een kamp en een musical. En vervolgens op zoek naar een school voor na de basisschool?  Is dat de school waar je broer of zus naar toe gaan of ga je met je vrienden uit groep 8 allemaal naar dezelfde school?  Misschien wil je wel een opleiding met veel techniek of sport gaan doen? Op het Comenius kan het allemaal!

afbeelding: kiezen voor de vervolgopleiding is soms een puzzel. Bij het Comenius College kan er veel.

 

 

 


 

 

Maar welke school past bij jou?

Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best een grote stap. Natuurlijk helpen we je met deze grote stap! Na acht jaar basisschool zal het even wennen zijn: niet meer de hele dag dezelfde juf of meester voor de klas, maar elk uur een ander. Ook krijg je les in verschillende lokalen. En wat dacht je van al die nieuwe vakken? Met een heel lesrooster. Maar maak je geen zorgen: op het Comenius  maken we die stap een stuk kleiner.  Bij ons hebben de brugklassen een streepje voor.

Elke klas heeft een mentor. Een mentor is eigenlijk het beste te vergelijken met de meester of juf die je nu op de basisschool hebt. Bij de mentor kun je terecht voor allerlei vragen.  Naast een mentor krijg je ook hulp van een juniormentor. Dit is een leerling uit de derde of vierde klas, die  jou helpt om je weg te vinden op onze school. Een nieuwe school, nieuwe leraren, een kluisje, een lesrooster.
 

Wenlessen 

Je zit nu in groep 8 en gaat dit jaar kiezen naar welke school je volgend jaar gaat en natuurlijk kies je voor de school die het beste bij je past. Het is heel leuk om deze volgende stap te nemen maar ook een beetje spannend daarom nodigen wij alle nieuwe leerlingen uit om in juni “wenlessen” te komen volgen. Deze zullen op  woensdagmiddagen worden gegeven en duren ongeveer een uur. Tijdens deze lessen proef je aan een aantal vakken ( Frans, Engels, wiskunde en biologie) en krijg je al een beetje een idee hoe het op het voortgezet onderwijs toe gaat.
 

Voel je thuis

Als je bij ons op school start, voel jij je al snel thuis door ons introductie-programma. In dit  programma leer je je klasgenoten goed kennen, maar ook het schoolgebouw en de mensen die er werken.
In oktober ga je een paar dagen op kamp. Zo raakt de hele klas snel aan elkaar gewend en maak je snel nieuwe vrienden.


Dit is niet voor niets onze slogan. Want wij zijn ervan overtuigd dat veel leerlingen na het Comenius wellicht wel verder gekomen zijn dan verwacht!


Voor nog veel meer informatie kun je ook de folders bekijken of stel je vragen per e-mail  dan kan dat naar ccn@comenius.nl


Jij en je ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom op al onze vestigingen. Voor inschrijven of aanmelden kan je een afspraak maken,  zie contact voor de vestiging van je keuze.

Aanmelden voor het Comenius College kan op afspraak. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek neem contact op met de vestiging Nieuwerkerk.