Spreek jij al een aardig woordje Engels omdat je dat op de basisschool hebt geleerd? Dan hoef je op de mavo niet opnieuw te beginnen! Je kunt namelijk in de eerste drie mavo-leerjaren meedoen met Anglia, ofwel ‘Versterkt Engels’. Doe er je voordeel mee, want wie goed Engels spreekt en schrijft heeft na de mavo een belangrijke voorsprong. Denk alleen al aan studeren of werken in het buitenland.
Anglia?  Yes, Anglia. Zo werd Engeland vroeger genoemd. Een toepasselijke naam dus voor zo’n belangrijke opleiding.

Op https://www.anglia.nl/ staat heel veel informatie, in het leidingen bij het Comenius College kan je Engels!  Bij alle op kiezen voor Anglia , ofwel Versterkt Engels. Contactpersoon van Anglia is mevrouw Thomson.  Mail haar gerust als je vragen hebt: edthomson@comenius.nl.

Aan Anglia doe je mee omdat je dat zelf graag wilt, na de brugklas volg je de lessen dan ook in je vrije tijd. Wil je mee-doen met de examens en de Anglia- certificaten halen, dan betaal je daarvoor examenkosten. .

 

 

 

 

 

Aan het begin van elk schooljaar kies je of je verder gaat met Versterkt Engels. De Anglia-certificaten zijn internationaal erkende diploma’s waarvan je ook later veel plezier hebt.

Filmpje kijken? Ga naar Youtube en zoek op "Anglia network"

 

Volg je in de brugklas het Anglia-programma, dan ontvang je in het voorjaar een uitnodiging voor een informatie-avond. We vinden het belangrijk dat ook je ouders of verzorgers meekomen! Jullie horen dan meer over de examens, de certificaten en het vervolg van Anglia in leerjaar 2 en 3.