Comenius Nieuwerkerk – Jouw wereldschool

 

Een school die aansluit op de belevingswereld van de leerling

Die de leefomgeving en sociale context van de leerlingen kent. Die ze goed voorbereidt op een vervolgopleiding en ze laat ontdekken hoe zij - op hun manier - betekenisvol kunnen zijn in de samenleving. Die laat zien hoe je flexibel kunt omgaan met veranderende omstandigheden in de wereld om je heen. En die je uitnodigt om de regie te nemen over je eigen ontwikkeling.

Een school die de wereld in gaat en die de wereld in huis haalt

Die een positieve bijdrage levert aan de omgeving en die haar onderwijs telkens verbindt met de maatschappelijke realiteit, vervolgopleidingen en het bedrijfsleven. Die hierbij gebruikmaakt van moderne technologie, communicatiemogelijkheden en innovatieve onderwijsvormen. Wij zijn een school die leerlingen prettig leert leven in een snel veranderende en multiculturele samenleving. Met eigen waarden en open in ontmoeting en verbinding. Respectvol naar de ander en de planeet.

Een school waar je een wereldtijd hebt

Een school waar je trots op bent en waar je met plezier op ‘ontdekkingsreis’ gaat om jouw plek in de wereld verder te ontdekken en vorm te geven. Een school waar iedere leerling met aandacht en zorg een passende uitdaging krijgt. Een school waar de wil om te verbeteren in het DNA zit. Waar medewerkers met passie en plezier werken en waar ruimte is voor lef, leiderschap en ondernemerschap.