De OverstapRoute 

In de OverstapRoute leest u hoe leerlingen van groep 8 aan het einde van schooljaar 2021-2022 overstappen naar een middelbare school. Meer informatie: www.deoverstaproute.nl

Het kiezen van een middelbare school is elk jaar weer een groot avontuur voor leerlingen, hun ouders en anderen die hierbij betrokken zijn. Om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen staat alle informatie die u nodig heeft in de OverstapRoute.
Hierin kunt u lezen wat er van de basisschool, de middelbare school en van ouders wordt verwacht. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaarten ziet u in één oogopslag de stappen die nodig zijn om een kind aan te melden op het voortgezet onderwijs.
In de OverstapRoute Kaart treft u alle data aan die van belang zijn bij het aanmelden van leerlingen van het basisonderwijs  naar het voorgezet onderwijs in de regio Rotterdam e.o.

Belangrijke wijziging: één aanmeldperiode, Dit jaar is er één gezamenlijke aanmeldperiode die wordt afgesloten met een centrale loting. Alle leerlingen moeten zich aanmelden voor 25 maart 2022. Na deze aanmeldperiode nemen vo-scholen die nog plek hebben leerlingen aan op volgorde van aanmelding. 

 

 

 


Documenten:
De Overstap Route Kaart alle datums (pdf)
 Checklist voor toelatingsprocedure VO.(pdf)
 KoersVO Handboek (pdf)
 KoersVO Handleiding (pdf)