Comenius Beroepsonderwijs Capelle 

Het Comenius Beroepsonderwijs biedt onderwijs in de basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg. In beide leerwegen bieden wij leerwegondersteuning aan.
 
Op het Comenius Beroepsonderwijs Capelle start je in een 2-jarige brede onderbouw. Aan het eind van leerjaar 2 kies je een van de profielen waar je ook examen in doet.
 
Uitstekende sfeer
Bij ons op school voelt een leerling zich snel thuis en comfortabel. De warme, gemoedelijke sfeer tussen leerlingen en de docenten maakt dat leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen. Bij de inrichting van ons nieuwe gebouw is specifiek rekening gehouden met de rust en ruimte die leerlingen nodig hebben. De open ruimtes, brede gangen en ruime aula dragen bij aan een optimale leeromgeving.
 
Unieke doorstroommogelijkheden
Op de Lijstersingel zijn drie vestigingen van het Comenius College gevestigd, wat het voor de leerling ontzettend eenvoudig maakt om door te stromen. De drie vestigingen omvatten het totale onderwijsaanbod (van vmbo t/m vwo). Wij gaan als goede buren met elkaar om en delen dezelfde normen en waarden, waardoor leerlingen eenvoudig kunnen doorstromen.
 
Persoonlijke aandacht
In leerjaar 1 ziet de leerling zijn/haar mentor vrijwel dagelijks, namelijk zo'n 10 uur per week. Op deze manier kan hij/zij zowel de persoonlijke ontwikkeling als de schoolprestaties van uw kind volgen en indien nodig begeleiden. Voor u als ouder is de mentor ook het aanspreekpunt waar u terecht kunt met vragen, zorgen en andere aandachtspunten.
 
Bereikbaarheid
Wij zijn goed bereikbaar, zowel met de fiets, de metro en de bus (halte Slotlaan, de metro stopt op ongeveer 100 meter afstand van de school)