Welkom!
Wat leuk dat je een kijkje neemt op de website van Comenius Dalton Rotterdam. Op deze pagina vind je alvast wat informatie over onze school. Ben je daarna nieuwsgierig naar nog meer info, kijk dan eens in het menu wanneer je met de muis op “Groep 8” staat!
 
Wil je zelf kiezen, ervaren en ontdekken?
Bij ons plan je samen met je coach en je ouders je eigen leerroute:
  • Je eigen leerroute;
  • Leren en ervaren;
  • Je eigen coach;
  • Talents;
  • Pre-mavo;
  • Pre-havo.
 
Wij gaan met jou ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Waar je in kan groeien en wat er voor nodig is om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Wij gaan je leren om je grenzen te verleggen, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Overtuigd van jezelf!
 
Leren en ervaren
Leren op onze daltonschool (in ontwikkeling) is uitproberen, kiezen, oefenen, reflecteren, bekijken, experimenteren, ervaren en zelf doen. Bij alle lessen, activiteiten en de  Talentprogramma’s heb je alle ruimte om te groeien.
 
Talents
Iedereen in klas 1 en 2 kiest een Talent. Je gaat vooral heel veel uitproberen. Daarna maak je een keuze voor het Talent dat het beste bij jou past!
Bij Talents ben je vooral bezig met wat jij graag doet en ga je ervaringen opdoen in de ‘echte wereld’. Je maakt plannen en gaat die ook uitvoeren! Je overlegt, interviewt, onderzoekt, organiseert en presenteert. Je bezoekt bedrijven, banken, de haven en andere interessante plekken. En je ontmoet bijzondere mensen die experts zijn in hun vakgebied. Ondertussen leer je heel veel, ook over jezelf.