Kennismaking...

Best spannend, een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, andere vakken, verschillende docenten en lokalen. Hoe werkt het eigenlijk op het voortgezet onderwijs?? Wij doen er alles aan om je hier goed op voor te bereiden.
 
Nog voor de zomervakantie:
Om je goed voor te bereiden nodigen we je nog voor de zomervakantie uit voor een eerste kenismaking. Na een ontvangst in de aula, ga je met je nieuwe klasgenoten en je nieuwe mentor naar een lokaal. Hier leer je je nieuwe klasgenoten alvast een beetje kennen en ook je mentor. Van je mentor hoor je hoe we na de zomervakantie gaan starten en krijg je informatie mee over wat je nodig hebt aan schoolspullen, hoe we de eerste dag gaan starten en vertellen we je alvast over het kamp.
 
De eerste schoolweek:
De allereerst dag na de zomervakantie heb je de hele dag les van je mentor. Deze dag besteden we vooral aan kennismaken met elkaar en met de school. Je leert hoe je je lesrooster moet lezen, waar de lokalen zijn, hoe laat een lesuur begint en is afgelopen. Ook hebben we het erover hoe we op school met elkaar omgaan, zodat iedereen het in de klas naar zijn zin heeft. Hoe het precies met pauzes zit. De tweede en derde dag begin je de dag ook nog bij je mentor en heb je al een paar "echte lessen".
 
kennismaken met de ouders:
De donderdag in de eerste schoolweek nodigen we alle ouders uit voor een eerste kennismaking met de school, de mentor en de docenten van wie je les krijgt. Ook krijgen je ouders alvast informatie over hoe alles op school werkt en over het kamp.
 
kamp:
Van 2 september t/m 5 september gaan we vier dagen op kamp. Dit jaar gaat leerjaar 1 op brugklaskamp naar Loon op Zand. Daar hebben we een mooie locatie, waar we leuke dingen kunnen organiseren. Tijdens de vier dagen die de leerlingen daar doorbrengen zullen we allerlei spannende en leuke activiteiten met elkaar doen zodat iedereen elkaar goed leert kennen. Uw zoon/dochter ontvangt in de eerste schoolweek alle informatie over het kamp.