"onze" Ismail leraar van het jaar 2021

december 2021

"onze" Ismail leraar van het jaar 2021

Wat het beroep leraar zo bijzonder maakt, is niet in woorden te vatten, vindt Ismail Aghzanay. “Als leraar kun je harten bereiken, raken en verrijken.

Ik ben er trots op dat ik al zoveel prachtige zielen heb leren kennen en hun vertrouwen heb gekregen. Maar ik maak me zorgen over de toekomst, daarom wil ik me als ambassadeur hardmaken voor het lerarentekort.” De jury is geraakt door de kwetsbaarheid die Aghzanay in zijn verhaal toont. “Jouw kernwaarden zijn passie, gedrevenheid en authenticiteit. Bij alles wat je doet en zegt, gaat het om de relatie. Kansen creëren voor elke leerling is voor jou belangrijk.”

Wat zijn wij trots op "onze" Ismail, en herkennen wij waarom juist hij leraar van het jaar is geworden.

Ismail is een persoon die dichtbij de primaire processen staat in het onderwijs. Het pedagogische gehalte van Ismail is dermate hoog, dat dit direct zichtbaar is bij de leerlingen.Ismail is hoog maatschappelijk betrokken en wordt gedreven vanuit zijn passie voor onderwijs. Ismail zet zich hard in voor diversiteit en kansengelijkheid. Ismail stelt zich rechtvaardig op en werkt vanuit zijn hart. Ismail is geïnspireerd vanuit zijn religie om net zoals de profeten van God, dienstbaar te zijn voor de mede mens. Hierdoor kan het soms voorkomen dat Ismail zichzelf voorbij loopt, om de belangen van anderen te behartigen. Uit gesprekken met Ismail maakt het voorgaande niet uit, omdat Ismail hier uit eindelijk zijn energie haalt. 

Ik citeer de woorden van Ismail:  “Zolang ik de behoeften tegemoet kan komen van ouders en leerlingen en Onze Schepper dit mag zien, toelaat,  en mij hierin kan ondersteunen ben ik gelukkig”

 

 Foto's en informatie afkomstig van Leraar 24

« ga terug