Mavo

In de mavobrugklas plaatsen we leerlingen met een mavo-advies. Leerlingen kiezen bewust voor een theoretische opleiding op het vmbo, in plaats van een praktische vmbo opleiding. Onze Comenius mavo brengt vele voordelen met zich mee. Een kleiner gebouw waarbij alle leerlingen van klas 1 t/m 4 met elkaar in contact komen. Een klein docententeam, dit zorgt ervoor dat de docenten alle leerlingen kennen. Elke leerling wordt hierdoor écht gezien! We zijn een veilige en vertrouwde school, zo scoorde we een 9,5 voor veiligheid op de jaarlijkse leerling enquête.

We bieden niet alleen een eigen plekje en de kleinschaligheid maar ook dezelfde voordelen als de grotere mavoscholen. Comenius mavo grenst zich aan het Comenius Lyceum en is voor alle leerlingen toegankelijk. Wij maken gebruik van de vele faciliteiten van het Comenius Lyceum bijvoorbeeld gymlokalen, het lab en andere faciliteiten. Door de goede samenwerking en toegankelijkheid tussen de twee gebouwen, bieden wij ook goede doorstroommogelijkheden naar de pre-havo en misschien daarna zelfs naar de havo of zelfs vwo. Alle leerlingen worden bij ons uitgedaagd om zo goed mogelijk te presteren en het beste uit zichzelf te halen.

Wij bieden een innovatieve manier van onderwijs, dit noemen we 20/80 learning. Dit houdt in dat de leerlingen 4 dagen in de week reguliere lessen volgen en de vijfde dag wordt ingevuld met projectmatig leren, een vakoverstijgende projectdag. Op deze vijfde dag worden verschillende vakken samen gebracht in 1 project. Er is gekozen voor 20/80 learning om de lessen te ont saaien en de leerlingen te activeren om hun verborgen talenten te ontplooien. Voor meer informatie over onze 20/80 learning en haar projecten kunt u hier klikken.

In de mavobrugklas krijgen de leerlingen naast een projectdag ook een uur Leren leren per week. Leren leren wordt aangeboden door een studiecoach. Tijdens dit uur krijgen de leerlingen tools aangeboden om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit zichzelf kunnen halen, zowel tijdens de lessen als wanneer ze zelf thuis huiswerk maken. Dit lesuur staat zowel in klas 1 als in klas 2 op het rooster voor de mavoleerlingen.