De leerling medezeggenschapsraad (LMR)

Over de LMR

De LMR is een groep van 5 leerling die mee vergaderen met de MR. Wij houden rekening met wat juist het beste is voor de leerlingen bij een nieuw verandering in het onderwijs of een nieuw wet van de overheid. Wij stemmen voor alle leerlingen in het algemeen. De schoolleiding luistert goed naar wat wij te zeggen hebben en probeert met ons een zo goed mogelijk school te creƫren.

Wie zitten er in de LMR?

Hoi, ik ben Hanna Cornelisse (tto 6), ik ben al 2 jaar de voorzitter van de leerlingenraad. Een bestuurder weet niet altijd wat een leerling wil of wat een leerling nodig heeft en wij wel, daarom is het belangrijk dat wij er zijn. Verder ben ik blij met de kansen die wij krijgen van het Comenius om advies te geven en mee te praten over alle vestigingen. De sfeer in de LMR is ook leuk en ik ben blij met de andere 4 leden die altijd braaf doen wat ik zeg ;)

Hoi, ik ben Nina en zit in vwo 6, al 2 jaar zit ik met plezier in de LMR. Na havo 5 heb ik besloten om mij meer in te zetten voor de school door middel van vergaderingen bijwonen, cursussen te geven en te volgen. Altijd heb ik mijn mening klaar en daarom wat de LMR een goeie start. Naast LMR zit ik ook in de feestbond, jaarboek commissie en examengala commissie.

Ik ben Daan van Woerkens, dit is mijn tweede jaar in de LMR. Ik zit in 5 vwo en ik wilde graag dingen veranderen in het voordeel van mijn mede leerlingen. Ik heb mijn mondje mee en ik houd van een discussie. Met de LMR zitten we bij vergaderingen met de directie waar ik mijn mening kan uiten en kan meebeslissen over actuele zaken, dit vind ik erg leuk om te doen.

Ik ben Carthago Vlug en ik zit in CTV5a op het Comenius College lijstersingel. Ik ben 17 jaar en zit nu voor mijn eerste jaar in de LMR. Dit vind ik erg leuk, want je kan over allemaal belangrijke dingen meebeslissen en opkomen voor de leerlingen. Volgende jaar zal ik ook de voorzitter worden nadat ik goed ben opgeleid door onze huidige voorzitster Hanna.

Ik heet Djoulynson Klein Paste uit A4c(vwo4c) en zit sinds dit jaar in de LMR. Je zou me kunnen herkennen van foto's op Instagram, Kersttoneelstukje of gwn van via vrienden.
Verder ben erg sociaal en wil ik graag helpen als je ergens mee zit, schoolzaken of andere zaken maakt niet uit. Ten slotte heb ik zeer genoten van de afgelopen periode in de LMR en ook erg verrast over wat we allemaal bereikt al hebben en nog gaan bereiken.

Waarom is er een LMR?

Omdat leerlingen een echte stem verdienen en die in de leerlingenraad gaan krijgen!

Moet de schoolleiding naar de LMR luisteren?

Ja! De leerlingenraad heeft een reglement en daarmee gaat ze werken. Dus de leerlingenraad en de schoolleiding moeten gaan samenwerken en naar elkaar luisteren.

Kan ik me aanmelden voor de LMR?

Ja, dat kan zeker! Aanmelden doe je door te mailen naar lmr@comenius.nl

Vragen over de LMR?

Mailen kan altijd naar: lmr@comenius.nl

vlnr. Djoulynson, Daan, Hannah, Nina en Carthago