LOB-WEEK MAVO 3

mei 2024

In mavo 3 maken de leerlingen een profielwerkstuk. Dit is een belangrijk werkstuk waarin de leerling zich oriënteert op een vervolgopleiding die past bij hun gekozen profiel. Het profielwerkstuk is onderdeel van het PTA-programma en is daarom verplicht. 

Een bezoek aan het mbo is een verplicht onderdeel binnen het PTA LOB. Vandaar dat een flink aantal leerlingen op dinsdag 16 of woensdag 17 april een bezoek hebben gebracht aan een van onze partnerscholen.

Verschillende opleidingen van het Zadkine, Albeda, het HMC en het Grafisch Lyceum hebben onze leerlingen met open armen ontvangen om ze kennis te laten maken met verschillende mbo-opleidingen zoals de opleiding tot chefkok, meubelmaker, av- specialist, stewardess en tandartsassistente.

Ook het Techniekcollege is bereid om een groep leerlingen te ontvangen op één van hun locaties. Deze leerlingen zullen de aankomende weken op verschillende momenten deelnemen aan een van de meeloopmiddagen. Zo gaan er leerlingen naar de meeloopmiddag van de opleiding research & lab, ict, bouw en mobiliteit.

We hopen dat deze bezoekjes een bijdrage hebben geleverd aan de juiste keuze voor een vervolgopleiding volgend jaar april.

« ga terug