Onderwijskundig

Comenius Dalton Rotterdam staat al jaren bekend om z’n hoge slagingspercentages. Naast goed gestructureerd en eigentijds onderwijs, speelt daarin ook de leerlingbegeleiding een belangrijke rol. Daarnaast kunnen leerlingen, na schooltijd, deelnemen aan onze gratis huiswerkklas. De vestiging Comenius Dalton Rotterdam is een actieve school, waar docenten en leerlingen in een prettige en ontspannen sfeer met elkaar omgaan en waar normen en waarden hoog in het vaandel staan. We geven veel persoonlijke aandacht aan onze leerlingen.

Op Comenius Dalton Rotterdam dagen we leerlingen op álle niveaus uit het beste uit zichzelf te halen. Ons onderwijs kenmerkt zich door goede werksfeer, talentgericht en resultaatgericht werken.

  • De goede werksfeer wordt door ons bevorderd doordat we veel tijd besteden aan groepsvorming, contacten met ouders en het ontwikkelen van de Daltonkernwaarden.
  • Onze talentgerichtheid maken we zichtbaar in de vele workshops die we aanbieden, maar ook doordat we aantoonbaar oog hebben voor leerlingen die in één of meer vakken heel goed presteren. We merken dat leerlingen voor alle vakken beter gaan presteren als ze waardering ontvangen voor de talenten die ze tonen.
  • De resultaatgerichtheid is zichtbaar in de contacten met ouders waarin wij preventief proberen te werken aan de resultaten. Wij doen, samen met u, ons uiterste best om elke leerling op de juiste plek te krijgen en de leerlingen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.
     

Op Comenius Dalton Rotterdam beleef je je leren op een manier die hoog wordt gewaardeerd door leerlingen en ouders. Dit is ook terug te zien in de scores in de tevredenheidsenquêtes die jaarlijks worden afgenomen. Deze enquêtes zijn te vinden op de website van "scholen op de kaart".

Klik hier voor de website van "scholen op de kaart".