International Business School

My Talent

Hoe doe je dat, ondernemen? Wat komt daar allemaal bij kijken? Bij International Business leer je denken en werken als een echte ondernemer. Je gaat ook zelf aan de slag met je eigen (duurzame) product. En je leert hoe jij je vaardigheden kunt inzetten voor een goed doel.


Leerlingen met een ondernemersgeest kiezen voor business. Alles wat met het bedrijfsleven te maken heeft komt hier voorbij. We werken in groepjes aan projecten, waarvoor we vaak het klaslokaal uit gaan. Zo bezoeken we bedrijven, oefenen met solliciteren en interviewen we ondernemers om hun verhaal te horen. Onderwerpen die aan bod komen in leerjaar 1 zijn:

  • Reclame
  • Geld
  • Presenteren en verkopen
  • De Rotterdamse haven
  • Je eigen bedrijf

 

Tijdens de lessen worden ook allerlei vaardigheden aangeleerd, zoals samenwerken, presenteren, feedback geven en ICT.

 

Leerlingen die IBS kiezen, hebben een bijzondere rol in de school. Ze zijn zelfstandiger dan andere leerlingen, staan paraat als gastheer-en vrouw tijdens evenementen op school en hebben een streepje voor tijdens de lessen economie. Aan het einde van het traject hebben de leerlingen de kans om in de bovenbouw door te gaan met het vak, ‘Jong Ondernemen’. Hierin gaan de leerlingen ‘in het echt’ hun eigen bedrijf starten. Hier krijgen ze een VECON diploma voor, dat wordt erkend op verschillende MBO opleidingen.

 

  
 

Video International Business School Comenius Rotterdam