Sport & Health 

My Talent

Tijdens de Sport & Health lessen zullen de leerlingen verdieping krijgen van hun reguliere lo-lessen. Dit is fysiek. Denk hierbij aan salto leren springen, run bike run testen en fysieke fitheidtesten. Ook krijgen de leerlingen theorie aangeboden tijdens deze lessen. Hier zullen veel verschillende onderdelen aan bod komen. Denk hier bijvoorbeeld aan: EHBO, sport en financiën, spieren en blessures en verdiepende kennis over gegeven sporten. 

Daarnaast zullen de leerlingen ook een stage gaan lopen, om op bijvoorbeeld je eigen sportclub training te gaan geven.  

Leerlingen kiezen voor deze Talent als ze affiniteit hebben met bewegen en het leuk vinden om meer verdieping te krijgen in het menselijk lichaam plus voeding. 


Bewegen is gezond…Maak het dus ook leuk!


Je hoort het heel vaak in het nieuws maar hoe komt het nu dat de jeugd van Rotterdam en de rest van Nederland te weinig beweegt. Veel kinderen kampen  op jonge leeftijd al met lichamelijke klachten. Het is zo dat je  letterlijk “lekkerder in je vel zit” als je gezond leeft en voldoende aan beweging toe komt. Om tot bewegen te komen en vooral ook te blijven is  motivatie het sleutelwoord, je moet iets doen waar je zin in hebt en wat je leuk blijft vinden. Het zal dan minder moeite kosten om het vol te houden. Leerlingen plezier laten hebben in bewegen en leerlingen veel verschillende sporten laten beleven is ons doel. Dan zal je er ook op lange termijn het meeste positieve effect van hebben.


 
        
MBO
Voor die leerlingen die in de toekomst naar de Sport en Bewegen opleiding of de ALO zouden willen gaan hebben we goede contacten met het MBO.  Door middel van Sport & Health worden ze  extra goed voorbereid op deze vervolgopleiding.
We doen het op de Rotterdamse, daadkrachtige manier, met focus op sport. We zien er naar uit veel te leren, veel leerlingen te ontvangen en met elkaar successen te vieren!