Leerlingen krijgen les van eigenaar Clan de Banlieue en Lorenzo Dinatelle

december 2020

Leerlingen van het Comenius Beroepsonderwijs Capelle met het keuzevak ondernemen kregen vrijdag les van een aantal échte ondernemers. Richard Lopes Mendes van het razend populaire kledingmerk Clan de Banlieue en influencer Lorenzo Dinatelle kwamen langs om te vertellen over hoe zij te werk gaan.  Het evenement was een initiatief van directrice Antonella Carletti en de docent ondernemen, Douwe Filz (32). Op verzoek van Carletti maakte Filz een methode met een lesboek, Jong Bedrijf, waarmee de leerlingen ondernemen nu werken. Van daaruit kwam het idee om daadwerkelijk ondernemers uit te nodigen die aansluiten bij de doelgroep – leerlingen in de derde en vierde klas van het vmbo. 

Douwe Filz, Docent ondernemen
,,Het is een doelgroep waarbij het onderwijs valt of staat met het motiveren van leerlingen’’, zegt Filz. ,,Als ze er geen zin in hebben, komt het niet van de grond. Een hoorcollege van anderhalf uur werkt niet, maar het uitnodigen van bijvoorbeeld een influencer wél.’’

Dat merkten Lopes Mendes en Dinatelle ook. ,,De leerlingen vlogen echt op hen af’’, vertelt Filz lachend. In totaal werden vijf ondernemers gekoppeld aan vijf klassen, waarbij drie ondernemers digitaal en op afstand lesgaven.

Ondernemen
Filz weet waar hij over praat: zelf had hij lange tijd een evenementenbureau. Bij de lesmethode gaan leerlingen zélf aan de slag met ondernemen. ,,Het Comenius geeft groepjes leerlingen een startbedrag van 25 euro. Daarmee kunnen ze hun grondstoffen inkopen voor hun product. Dat is het leuke: ze verkopen hun eigen product en kunnen zo op kleine schaal leren om geld te verdienen.’’

Lopes Mendes en Dinatelle kozen vrijdag aan het eind van de dag twee groepjes uit met het ‘bedrijf’ dat het meest opviel. Zij wonnen een cheque waarmee ze kleding van Clan de Banlieue kunnen kopen én ze krijgen een vermelding op de Instagram-feed van Dinatelle.

 

 

 

Met dank aan het Algemeen Dagblad voor het persartikel
Leerlingen van het Comenius in Capelle krijgen les van de eigenaar van kledingmerk Clan de Banlieue | Rotterdam | AD.nl

 

 

« ga terug