Aanmelden klas 1

Aanmelden voor het schooljaar 2023-2024 is  mogelijk wanneer het schooladvies van de basisschool voor het voortgezet onderwijs bekend is.

Om in te schrijven bij de Comenius Mavo in Capelle a/d IJssel:

  1. U klikt op deze link: Via deze link kunt u uw zoon/dochter aanmelden bij ons.
  2. U ontvangt een mail met bevestiging van uw aanmelding.Ook kunt u in deze mail een afspraak voor een intakegesprek inplannen.

We voeren met elke aangemelde leerling én ouder(s)/verzorger(s) een intakegesprek. Daarin lichten we ook de plaatsingsprocedure binnen de Comenius mavo toe.

Het intakegesprek kan plaatsvinden zodra u de volgende zaken in uw bezit heeft:
- Het formulier met het advies van de basisschool.
- De unieke aanmeldcode.
- Een (kopie) identiteitskaart/paspoort van de leerling.

Voorrangsregels
Plaatsing en voorrangsregel
Tot op heden is het gelukkig nooit nodig geweest om over te gaan op loting. Ook dit schooljaar verwachten we niet dat loting nodig zal zijn. Toch kan het gebeuren dat er zich op één van onze scholen voor komend schooljaar teveel leerlingen aanmelden. Mocht er onverhoopt sprake zijn van overaanmelding bij één van onze vestigingen, dan treedt onze voorrangsregel in werking en volgen wij de lotingsprocedure uit de Overstaproute.
De volgende groep heeft bij loting dan voorrang: een (stief-, half- of pleeg-) broertje of zusje bij ons op school op het moment van aanmelden.

Zodra de aanmeldingsgegevens compleet zijn, neemt de plaatsingscommissie een besluit over de plaatsbaarheid. Meer informatie over toelating en plaatsing vindt u hier.