Pre-havo Comenius Lyceum

Is uw kind gemotiveerd om een havodiploma te halen, maar heeft het een mavo/havoadvies gekregen? Dan is de pre-havoroute op het Comenius Lyceum een logische keuze!

  • Voor de gemotiveerde leerling
  • Ouders zijn extra betrokken
  • Eén uur ‘leren leren’ per week
  • Kernvakken één uur extra per week
  • Na 2 jaar definitieve determinatie
  • Veel aandacht voor doorstroom


De pre-havo is een route voor leerlingen die zeer gemotiveerd zijn en geïnteresseerd zijn in theorie. De leerling wil graag een havodiploma halen en is bereid daar hard voor te werken. U staat daar als ouder achter en bent in staat om uw zoon of dochter hierbij te ondersteunen. De docenten van het Comenius Lyceum bieden de leerlingen daarnaast nog extra begeleiding.

Op de pre-havo krijgen de leerlingen les op havoniveau. In de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde krijgen de leerlingen een uur extra les. Daarnaast krijgt de leerling in het eerste en het tweede jaar een uur ‘Leren leren’, waarin begeleiding wordt geboden op het gebied van planning en huiswerk maken. Na twee jaar beslist het docententeam van het Comenius of de leerlingen doorstroomt naar pre-havo 3 of naar mavo 3.

Samenwerkingsovereenkomst

Ouders en leerlingen ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst. Samen met je ouders of verzorgers haal je je rapport op. In Capelle organiseert de Comenius Ouderacademie speciaal voor ouders en verzorgers bijeenkomsten over bijvoorbeeld gedrag, studievaardigheden, toetsen, vakken en huiswerk.

Heeft u nog vragen over de pre-havo op het Comenius College? Neem dan contact met ons op.