20-80 onderwijs. Wat is dat?

januari 2022

20/80 Learning

Op de Comenius Mavo ontdek je wie je bent en haal je het beste uit jezelf!
Dat doen wij samen met jou door 20/80 onderwijs aan te bieden. Dat wil zeggen 4 dagen les, 1 dag projectonderwijs. Dit houdt in dat de leerlingen 4 dagen in de week reguliere lessen volgen en de vijfde dag wordt ingevuld met projectmatig leren, een vakoverstijgende projectdag.
Op deze vijfde dag worden verschillende vakken samen gebracht in 1 project. Er is gekozen voor 20/80 learning om de lessen te ontsaaien en de leerlingen te activeren om hun verborgen talenten te ontplooien.  

Binnen het 20/80 onderwijs volgen wij twee leerroutes: Design & Technique en Art & Culture. Bij beide leerroutes worden verschillende vakken behandeld. Het 20/80 learning is alleen voor leerjaar 1 en 2 en biedt de leerlingen vier leuke projecten per jaar!
Vanaf leerjaar 3 wordt het examenprogramma gevolgd met eventueel een extra vak.

Bekijk ook even de nieuwsbrief voor onze mavo 1 leerlingen over (ruimte)toerisme.

Maar waar kun je dan voor kiezen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Design & Technique - Vakoverstijgende projecten met de vakken: Tech+, Techniek en beeldende vorming.
Met nadrukken op samenwerken, ontwerpen en vormgeving, zelfregulatie, ICTvaardigheden met gebruik van innovatieve technologie├źn als 3D-printers.

Art & Culture - Vakoverstijgende projecten met de vakken: geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer en beeldende vorming.
Met nadruk op wereldori├źntatie en wereldburgerschap.

 
Videos bekijken kan op onze Youtube pagina en hier
 

« ga terug