Tech+ een inspirerende route!

juli 2017

Tech+ inspireert leerlingen op het gebied van technologie!

Welkom bij Tech+

Tech+ is het vak waarmee het Comenius Lyceum Capelle de leerling voorbereid op een mooie toekomst.  Of je nu werknemer of ondernemer wil worden, niemand kan met zekerheid zeggen hoe we binnen tien of twintig jaar zullen werken, welke banen het dan goed zullen doen en wat er van ons gevraagd zal worden. Wel zijn er vaardigheden te benoemen die nu al een grote rol spelen op het werk, en die in de nabije toekomst wellicht nog belangrijker worden.

Flexibiliteit
De wereld ligt aan je voeten en alles gaat tegenwoordig razendsnel. Het is dus belangrijk dat jij je makkelijk aan veranderende of nieuwe situaties kunt aanpassen. Flexibiliteit is wat je nodig hebt als je op de hoogte wil blijven van alle (technologische) veranderingen en hier ook op in wilt kunnen spelen.

Kennis van nieuwe technologieën
Natuurlijk is technologie niet voor iedereen even belangrijk. Wel heeft iedereen er in meer of mindere mate mee te maken en is  basiskennis van nieuwe technologieën erg belangrijk.

Zelfstandig werken
In een omgeving die snel verandert, is het moeilijk om je vast te houden aan regels en structuren. Je moet je vooral snel aan kunnen passen aan de  veranderingen, beslissingen kunnen nemen en knopen doorhakken.

Analytisch denken
Technologie speelt tegenwoordig een grote rol in de wereld. Daarom is het belangrijk dat je weet wat gegevens en informatie je kunnen vertellen en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Emotionele (en sociale) intelligentie
Sociale vaardigheden is van groot belang. Communiceer je vlot en direct, kan je anderen goed motiveren en heb je een sterk inlevingsvermogen, dan is dat een groot voordeel in elke omgeving.

Creativiteit
Van problemen oplossen en onderzoeken tot het hebben van innovatieve ideeën: creatieve mensen hebben een absolute voorsprong in de wereld van vandaag.

Leergierigheid
De tijd dat een baan tientallen jaren op dezelfde manier werd ingevuld, is voorbij. Wil je al die nieuwe disciplines, technologieën, vaardigheden en kennis snel onder de knie krijgen, dan is een flinke dosis leergierigheid onmisbaar.

Informatie verwerken
De stroom aan informatie wordt steeds groter, ook op het werk. Je hebt een voordeel als je hoofd- en bijzaken van elkaar weet te onderscheiden, grote hoeveelheden informatie snel kan analyseren en prioriteiten kan stellen.

« ga terug