Comenius College Rotterdam Kitchen on a Mission

maart 2017

 Bezoek aan ‘Kitchen on a Mission’

Na een hele periode bezig te zijn geweest met het bedenken en maken van eigen tapas gerecht, mocht IBS leerjaar 2 hun gerecht eindelijk presenteren aan het bedrijf ‘Kitchen on a Mission’. Dit bedrijf heeft zijn deuren opgesteld voor onze leerlingen, zodat ze kennis konden maken met een groot productie bedrijf. Zij produceren daar zelf bedachte tapas en verkopen deze aan allerlei bedrijven, bijvoorbeeld de Jumbo en Lidl.


Zowel de verkoopmanager als de productontwikkelaar zijn in het beginstadium van deze periode op onze school geweest, om te vertellen wat ze nou daadwerkelijk doen en hoe ze dit doen. Dit was een ideaal moment voor de leerlingen om al hun vragen te stellen en om uiteindelijk in een groep van 4 á 5 leerlingen zelf een gerecht te bedenken en te produceren.

In de organisatieweek hebben de leerlingen eerst op dinsdag 21 februari gezamenlijk in onze schoolkeuken hun eigen gerecht klaargemaakt. Deze zijn door de productontwikkelaar op de dinsdag nog opgehaald, om deze netjes te verpakken in hun eigen tapasbakjes.

Woensdag 22 februari stapten we om 9 uur op de bus en kwamen we om 10.15 uur op de locatie aan. Eenmaal welkom geheten en na de leerlingen de tijd te hebben gegeven om hun presentatie af te ronden, was het tijd voor de rondleiding en praktische opdracht. Tijdens de 30 minuten durende rondleiding kregen de leerlingen alle afdelingen te zien, van hoofdkantoor naar productie, naar inpakwerk om vervolgens te eindigen bij de afdeling logistiek. De leerlingen werden rondgeleid door de algemene directeur, kwaliteitsmanager, verkoopmanager en productontwikkelaar. Verder kregen de leerlingen ook een praktische opdracht die ze moesten uitvoeren. Onder begeleiding van de productontwikkelaar moesten de leerlingen zoete pepers vullen met roomkaas. Leuk om te zien dat er al leerlingen waren die er echt talent voor hebben!

Na de lunch was het uur van de waarheid. De leerlingen moesten hun product presenteren aan de 4 eerder genoemde mensen, die hen vervolgens bevroegen op allerlei zaken. Dat ging van het kostenplaatje, naar kwaliteit, de reden dat ze juist dit hadden gekozen als product. Ieder groepje wist zich staande te houden, en kregen ook ter plekke te horen wat ze goed deden en welke tips ze konden meenemen voor de volgende keer. Ze werden daarbij ook beoordeeld door middel van een beoordelingsformulier dat door Comenius College was aangeleverd. Nadat iedereen zijn presentatie gehouden had, werden de beoordelingen genoemd. Alle leerlingen gingen gelukkig met een voldoende terug naar school.

Wat een ervaring voor de leerlingen, we hopen in de toekomst vaker met dit bedrijf samen te werken!

 

 

 

 

« ga terug