Muziekproject internationalisering DIGI- V.I.B.E.S.

oktober 2022

 Van 9 t/m 14 oktober mochten Kiara, Yoshua, Yuyang en Stefano, samen met meneer Gardien en meneer De Bruin voor het muziekproject DIGI-V.I.B.E.S. op uitwisseling naar Lézignan-Corbières in Frankrijk. De organisator van deze week was het Collège Joseph Anglade.
Met een propvol programma kwam het thema rockmuziek op verschillende manieren voorbij. Elk land (Turkije, Italië, Malta, Bulgarije, Frankrijk en Nederland) gaf een workshop waarbij een digitale muziektool werd gepresenteerd.
De leerlingen sliepen bij een gastgezin, wat de band tussen de leerlingen uit Frankrijk en die uit de andere landen erg heeft verstevigd. Een week samen optrekken met leerlingen uit verschillende culturen is erg bijzonder: er ontstaan vriendschappen voor het leven. Het afscheid na de week viel dan ook zwaar.
Naast de workshops waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er een rockconcert, uitgevoerd door docenten van de school, vond er een ontmoeting plaats met de burgermeester én de vicepresident van het département, en kon er cultuur gesnoven worden in Carcasonne en Lagrasse.
Het was een fantastische week! Het volgende gastland is Italië, dat eind november een week organiseert met het thema jazz. Daar kijken we naar uit!


 

« ga terug