Het flexrooster

Op het Comenius Lyceum Capelle werken we met een flexrooster. Dat zorgt dat je meer kunt kiezen en meer rust en ontspanning hebt. Je volgt op school lessen van 40 of 80 minuten en kiest daarnaast drie flexuren.

Op de Comenius Lyceum Capelle heb je maximaal vier lesblokken van 80 minuten op een dag. Na ieder lesblok heb je een pauze van twintig minuten. Hierdoor heb je meer rust in je rooster en hoef je minder boeken te sjouwen.

De flexuren zijn bedoeld om je huiswerk te maken, extra begeleiding te krijgen, goed te leren voor een aankomende toets of je verder te verdiepen in een vak. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat je thuis minder hoeft te doen! Daarnaast is er ruimte voor creatieve vakken zoals drama, muziek en fitness.

Als je in de brugklas zit is het flexuur “Leren leren” een verplicht uur. Omdat een middelbare school nu eenmaal anders is dan de basisschool krijg je van ons hulp bij het plannen van je huiswerk. Je leert te werken met een plan agenda en hoe je effectief én goed kunt leren.

 

Hieronder zie je de tijden van het flexrooster. 

Flexrooster

Hieronder zie je de tijden van het verkorte flexrooster. Dat rooster wordt soms gebruikt als er 's middags een vergadering of iets dergelijks is.