Flexuren op het lyceum. Keuze genoeg in november!

november 2022

Rust en keuzemogelijkheden voor de leerlingen, dat is waar het flexrooster voor staat. Het flexrooster zorgt voor minder reguliere lesuren voor de leerlingen, minder gesjouw met boeken en minder drukte op een dag.  Zo hoeven de leerlingen zich maar voor drie vakken voor te bereiden in plaats van de zes of zelfs negen vakken op een dag. Dit betekent ook dat de leerling per dag minder huiswerk heeft. De reguliere lessen duren 80 minuten en worden steeds gevolgd door een pauze. Hierdoor kunnen leerlingen na iedere lest even tot rust komen, even naar hun kluis of een bezoek aan het toilet brengen. Voordelen hiervan zijn dat de lessen niet onderbroken worden en de leerlingen zo niet uit hun concentratie worden gehaald.

Iedere leerling moet per week minimaal drie flexuren volgen. Meer mag natuurlijk ook, met een maximum van 10 flexuren per week. Deze flexuren kunnen 's ochtends vóór de reguliere vakken of 's middags na de reguliere vakken worden gevolgd.

De keuze voor flexuren voor de leerlingen van het Comenius Lyceum heeft een groot aantal nieuwe specials. De leerlingen maken zelf een keuze en kunnen buiten de normale lessen iets anders leren.

Een paar voorbeelden voor de maand november:

FL3XMUSIC - Shine like a diamond!
Deze special voor leerlingen uit havo 3 is vooral interessant voor leerlingen die graag goed willen leren zingen, maar leerlingen die willen rappen of meer spoken word willen doen zijn ook welkom!
Als je meer aan je zelfvertrouwen wil werken of wil leren presenteren dan ben je hier ook aan het juiste adres.
 

Filosofie van het Westen
Voor leerlingen in de bovenbouw bieden we de special Filosofie van het Westen aan. Sluit aan bij een gesprek dat al duizenden jaren gaande is! Leer in deze introductie tot 'The Great Conversation' over verschillende filosofen, wetenschappers en schrijvers, en de context waarbinnen ze tot hun ideeën kwamen.
 

Excel Basis
Flexuur Excel Basis. Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar het is enorm waardevol om ermee te kunnen werken. De mogelijkheden van Excel zijn eindeloos.

Het oude Egypte

 

« ga terug