Tto - tweetalig onderwijs

Heeft uw kind een havo- of vwo-advies gekregen en wilt u daar samen het maximale uithalen? Dat kan op het tweetalig onderwijs op het Comenius Lyceum!

  • les op vwo-niveau enhavo/vwo niveau
  • ongeveer 75% van de lessen in het Engels
  • talen en godsdienst in het Nederlands
  • vakoverstijgende projecten
  • Tech+
  • meerdaagse excursie naar het buitenland


Naast de gewone lessen biedt het tto ook verdieping buiten de lessen. Zo worden er meerdere vakoverstijgende projecten gevolgd in een jaar, zoals het Egypt Project. Tijdens dit project wordt de periode waarin de oude Egyptenaren leefden vanuit meerdere vakken bekeken. Elk project wordt afgesloten met een presentatieavond waarop ook ouders en andere belangstellenden welkom zijn.
Naast de projecten worden er meerdaagse buitenlandse reizen gemaakt. In klas 1 gaan de leerlingen in maart al vier dagen naar Engeland, waar onder andere een bezoek aan Canterbury op het programma staat!

Tto havo/vwo

In het schooljaar 2019-2020 starten we in het eerste leerjaar met tweetalig havo/vwo. Deze klas wordt samengesteld uit leerlingen met een havo en havo/vwo advies, die gemotiveerd zijn om tweetalig onderwijs te volgen. Na het eerste jaar in tweetalig havo/vwo wordt er door het docententeam gekeken of je in het tweede leerjaar verder gaat in tweetalig havo of tweetalig vwo. Tijdens het schooljaar 2019-2020 zal bekend worden welke doelen, (internationale)projecten, vakoverstijgende thema's en aanvullende diploma's worden aangeboden gedurende het tweetalig havotraject.

Via deze link komt u terecht bij een filmpje over tweetalig onderwijs op verschillende scholen in Nederland. In dit filmpje wordt door leerlingen, ouders en docenten uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij tto.

Twijfelt u of het tto geschikt is voor uw zoon of dochter? Om deze twijfel weg te nemen, zijn er in januari 2019 twee donderdagen waarop uw kind alvast kennis kan komen maken met het tto: de Early learners.

Heeft u nog vragen over het tto op het Comenius College? Kijk dan op de pagina met Frequently Asked Questions, of neem contact met ons op.