Havo

In de brugklas havo plaatsen we leerlingen met een advies havo. Naast de gebruikelijke vakken uit de lessentabel krijgen de leerlingen te maken met modules Spaans, Frans en Duits. Het Comenius College biedt u dus alle mogelijkheid om daar het meeste uit te halen!

  • na het eerste jaar talenkeuze
  • Tech+
  • internationalisering
  • (buitenland)reis in havo 4


In havo 1 krijgen de leerlingen een oriëntatiecursus voor de vakken Spaans en Duits, een halfjaar lang één uur per week. Daarnaast hebben ze twee uur in de week Frans. Na het eerste leerjaar kiest uw zoon of dochter twee van de drie moderne talen. Ook is het vak Tech+ een onderdeel van de lessentabel. In de eerste periode van de brugklas wordt daarnaast het vak Leren leren aangeboden. De mentor gaat bij dit vak aan de slag met de klas om te kijken hoe ze het maximale uit zichzelf kunnen halen, zowel tijdens de les als tijdens het maken van huiswerk of toetsen.

​Op het Comenius College hebben we een homogene brugklas op havoniveau. Elk jaar wordt er bekeken hoe de mogelijkheden voor de doorstroom zijn. Zo zorgen we ervoor dat uw zoon of dochter op de goede plek komt en blijft.

Aan het eind van havo 3 kiezen de leerlingen een profiel. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de flexuren mee te doen aan het International Business College (IBC).

In de bovenbouw van de havo zijn er veel mogelijkheden tot internationaliseren. Leerlingen die op dat gebied op zoek zijn naar verdieping, kunnen deelnemen aan uitwisselingsprojecten. Daarnaast gaan alle leerlingen in havo 4 op buitenlandexcursie. Dit wordt door veel leerlingen gezien als het hoogtepunt van hun schoolloopbaan op het Comenius.