Wetenschapsoriëntatie (WON)


Op het Comenius College word je uitgedaagd om alles uit jezelf te halen. Op het reguliere vwo doen we dat met WON: WetenschapsOriëntatie Nederland. We willen leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst door hen vaardigheden te leren zoals presenteren, goed schrijven en leren onderzoeken. Vooral willen we hen een actieve, nieuwsgierige en kritische leerhouding meegeven. Onderzoekend leren en Leren onderzoeken spelen hierin een centrale rol.

Met WON ontwikkel je een academische houding: vanuit je eigen nieuwsgierigheid bekijk je met een kritische blik de wereld om je heen. Je leert dat goede vragen stellen leidt tot meer weten en dat dit jezelf verrijkt!

In de WON-lessen in leerjaar 1 leer je wat onderzoek is en ga je zowel binnen als buiten de school onderzoek doen. Vanaf het tweede halfjaar heb je elke periode een onderzoeksproject waar je vanuit verschillende vakken aan werkt. Het beste onderzoek mag zich presenteren op de jaarlijkse WON manifestatie. Win jij de prijs voor beste WON-onderzoek van Nederland? Leerlingen die WON volgen sluiten het 3e jaar af met een Junior Profielwerkstuk en krijgen hiervoor een WON-certificaat.

Bekijk hier het filmpje over WON onderwijs of bezoek de website   Home - Wonakademie